Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από το 1997, η Mercedes μοιράζεται ένα μέρος των κερδών με τους υπαλλήλους της. Το 2022, περίπου 100.000 εργαζόμενοι έλαβαν επιπλέον 6.000 ευρώ ως «δείγμα σεβασμού» μετά από ένα κερδοφόρο 2021. Μετά την περσινή σταθερή απόδοση, η γερμανική εταιρία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα ρεκόρ μπόνους (κατανομής κερδών) 7.300 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε περίπου 93.000 δικαιούχους υπαλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της εταιρείας και το γενικό συμβούλιο εργαζομένων συμφώνησαν να καταβάλουν αυτό το ειδικό εφάπαξ μπόνους στους εργαζόμενους στη Γερμανία. Θα πάρουν τα χρήματα μαζί με τον μισθό του Απριλίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι το ποσό είναι ακόμη υψηλότερο από το τρέχον ανώτατο όριο πληρωμής των 6.465 €. Ξεκινώντας από το οικονομικό έτος 2023, θα καθιερωθεί ένα νέο σύστημα για τον υπολογισμό του μπόνους συμμετοχής στα κέρδη. Η Mercedes λέει ότι η νέα στρατηγική «θα ευθυγραμμιστεί με το υπάρχον σύστημα διαχείρισης».

Αυτά τα γενναιόδωρα μπόνους έρχονται σε μια εποχή που η Mercedes συμφώνησε να δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος της δεκαετίας για να χρηματοδοτήσει τη σειρά ηλεκτρικών της. Η γερμανική μάρκα πολυτελείας σκοπεύει να προσφέρει μόνο EV «όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς» το 2030. Για να φτάσει εκεί, κατασκευάζει πολλές νέες πλατφόρμες, όπως MMA για συμπαγή αυτοκίνητα, MB.EA για μεσαία έως μεγάλα οχήματα και AMG.EA για μοντέλα επιδόσεων. Επιπλέον, η VAN.EA θα υποστηρίξει τα μίνι βαν και τα επαγγελματικά οχήματα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης