Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Tesla Model S Plaid αποτελεί το γρηγορότερο σε επιτάχυνση sedan στον πλανήτη. Αποδίδει έως 1.020 ίππους, πετυχαίνει το 0-100 σε μόλις 2.1 δευτ. ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 322χλμ./ώρα. Παράλληλα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως το απόλυτο sleeper, (έτσι χαρακτηρίζονται τα οχήματα που δείχνουν mainstream και κανονικά σε εμφάνιση, όμως έχουνε τρομερή ιπποδύναμη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρατε ότι: Το όνομα Plaid δεν είναι τυχαίο καθώς ο Elon Musk το εμπνεύστηκε από την ταινία Spaceballs, όπου αντιπροσώπευε ταχύτητα τόσο γρήγορη που αγγίζει τα όρια του γελοίου.

Το κανάλι AutoTopNL, βρέθηκε στον μοναδικό δρόμο στον πλανήτη που δεν έχει όρια ταχύτητας, την Autobahn της Γερμανίας, και δοκίμασε τις επιταχύνσεις του Model S Plaid.  Στο βίντεο φαίνεται το μοντέλο να πηγαίνει από τα 60χλμ./ώρα στα 256χλμ./ώρα σε 12 δευτ. με τον οδηγό να μην τερματίζει το πεντάλ του γκαζιού. Στη συνέχεια μάλιστα επιχειρεί και δεύτερη επιτάχυνση που μετατρέπει το 0-267χλμ./ώρα σε 11 δευτ.

Η Tesla αναφέρει επίσημα την τελική ταχύτητα στα 322χλμ./ώρα αν και είναι διαθέσιμη μόνο μέσω ορισμένων αναβαθμίσεων στις ειδικές εκδόσεις του μοντέλου. Διαφορετικά, το Model S Plaid περιορίζεται ηλεκτρονικά σε κανονική λειτουργία στα 267χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης