Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα Tesla είναι τα δεύτερα σε παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχουν καταφέρει μέσα σε ελάχιστα χρόνια να φέρουν μία τεράστια επανάσταση, τόσο γύρω από την ηλεκτροκίνηση, όσο και από τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που το συγκεκριμένο λογισμικό έχει κατηγορηθεί πως είναι υπαίτιο για θανατηφόρα τροχαία, όπου «κόλλησε» το γκάζι, δεν φρέναρε ποτέ ή προσέκρουσε πάνω σε άλλο όχημα επειδή ο ήλιος τύφλωσε τις κάμερες του. 

Μάλιστα ο οργανισμός της Αμερικής για την ασφαλή οδήγηση (NHTSA), έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με πολλά παρόμοια περιστατικά, θέλοντας να δει εάν το λογισμικό ήταν υπεύθυνο, ή ο ανθρώπινος παράγοντας έκρινε το αποτέλεσμα. Η Tesla από την άλλη συνεχίζει να διαφημίσει τις ικανότητες της αυτόνομης οδήγησης της, παράλληλα όμως εξηγεί πως ακόμα και όταν η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη, ο οδηγός οφείλει να παρατηρεί το δρόμο και να είναι έτοιμος να επέμβει. 

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα βήματα της αυτόνομης οδήγησης, έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε μέσα από τα «μάτια» ενός Tesla την ώρα που κινείται αυτόνομα. Κάμερες, αισθητήρες, επεξεργαστές όλα εργάζονται ταυτόχρονα και αστραπιαία για να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης