Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από τα πλέον επίσημα χείλη του CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, ανακοινώθηκε το εξηλεκτρισμένο μέλλον της Urus. Το υβριδικό SUV που θα έρθει του χρόνου, αναμένεται να χρησιμοποιήσει  συνδυασμό βενζινοκινητήρα με δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες, έχοντας αρκετά αυξημένη ιπποδύναμη. Στην τωρινή του μορφή αποδίδει 650 άλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο διάδοχος της Huracan που αναμένεται να φτάσει στο τέλος του 2024, για πρώτη φορά σε plug in hybrid μορφή, θα διατηρήσει ως βάση τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, οπότε είναι πολλές οι πιθανότητες ν’ ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η Urus. Αξίζει να αναφέρουμε πως η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δηλώσει ότι θα διαθέτει πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα έως το 2025,ενώ κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αποδεικνύουν ότι βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο ανάπτυξης της, η υβριδική Urus.

Μετά τον ερχομό και των δύο αυτών υβριδικών μοντέλων της Lambrorghini, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό νέο μοντέλο, με την εταιρία να ανακοινώνει ως ημερομηνία άφιξης το 2028.

Πότε έρχεται η αμιγώς ηλεκτρική Urus;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμιγώς ηλεκτρική θα γίνει η Lamborgini Urus στη δεύτερη γενιά της, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2029. Είναι η ώρα για την εταιρία να αποχαιρετήσει τον V8 κινητήρα .

Εάν αναλογιστούμε πως ο υβριδικός διάδοχος της Huracan θα αποδίδει συνολικά 1.001 άλογα από τον συνδυασμό του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα με 3 ηλεκτρικά μοτέρ, τότε το μέλλον της υβριδικής Urus, ακούγεται εξίσου εντυπωσιακό. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης