Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας άντρας με εξαιρετικό γούστο στα αυτοκίνητα αλλά με κακή αίσθηση προσανατολισμού, κατέληξε στο να σφηνώσει την Alpina B3 Touring του σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας στην Αυστρία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 77χρονος Γερμανός επέλεξε να εμπιστευτεί τυφλά το GPS αντί να διαβάσει τις οδικές πινακίδες και να ακούσει τις προειδοποιήσεις από περαστικούς που του λέγανε ότι δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα σε αυτή την διαδρομή. Παρόλο που το μονοπάτι έγινε πιο στενό, αυτό δεν εμπόδισε τον ηλικιωμένο οδηγό να προχωρήσει, μέχρι που δεν έμεινε ούτε μονοπάτι αλλά ούτε και χώρος για μανούβρες. 

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική από το Sankt Gilgen δείχνουν το performance station wagon κολλημένο μεταξύ ενός βράχου και ενός σκληρού σημείου. Ο οδηγός της Alpina B3 Touring των 500 ίππων και μήκους 2.068χλστ. καθοδηγήθηκε από το GPS σε αυτό το χωριό που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Wolfgang στο αυστριακό κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ στην περιοχή Salzkammergut. 

Η αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου υπέστη ζημιές από το κιγκλίδωμα, αλλά ο οδηγός και οι επιβάτες βγήκαν σώοι και αβλαβείς. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο του ιδιόμορφου περιστατικού και υπέβαλε τον άνδρα σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι δεν είχε καταναλώσει καθόλου αλκοόλ. Του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή δεν τήρησε τις πινακίδες και συνέχισε το ταξίδι του αφού η πυροσβεστική τον βοήθησε να απεγκλωβίσει το όχημα του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αστείο ατύχημα μας θυμίζει ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη πριν από μερικά χρόνια σε ένα στενό δρόμο στην Ιταλία, όταν ο οδηγός μιας Ferrari Roma κόλλησε ανάμεσα σε δύο παλιά κτίρια. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης