Στη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή προσκλήθηκε ο δήμαρχος της  Αστυπάλαιας,κ. Νίκος Κομηνέας όπου  μίλησε για το  Έξυπνο και Αειφόρο Νησί της Ελλάδος.Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σταδιακή αντικατάσταση των αυτοκινήτων του νησιού από ηλεκτρικά, τη διάδοση της έξυπνης κινητικότητας μέσα από προηγμένες εφαρμογές τηλεματικής και την αντικατάσταση των ρυπογόνων πετρελαιογεννητριών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, από ένα περιβαλλοντικά ουδέτερο σύστημα.

Σε πρώτη φάση, το σύστημα αυτό θα προσφέρει «πράσινη» ενέργεια για την υποδομή φόρτισης ενώ μακροπρόθεσμα, θα μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.
Η Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή – COP26 έγινε στη Γλασβώβη. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν σημαντικές. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Ευρωπαϊκό σχέδιο για το 2030. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της Αστυπάλαιας αναφέρθηκε στον ενεργειακό μετασχηματισμό του νησιού του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως αυτός εξελίσσεται μέσα από το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group. Η παρουσίαση του δημάρχου είχε τίτλο:  «Πολιτικές Υπαίθρου και Κλιματική Αλλαγή».

O Δήμαρχος τόνισε τη σημασία και τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι περιοχές της υπαίθρου και δη τα νησιά, στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση. Αφού έδωσε μία σφαιρική εικόνα της οικονομίας, του χαρακτήρα και των υποδομών της Αστυπάλαιας σήμερα, αναφέρθηκε στις πολύ θετικές προοπτικές και τα πρώτα βήματα που έχουν ήδη γίνει για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της, με βάση τις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης