Μεγάλη «βουτιά» στις ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η ACEA η πρώτη στις ταξινομήσεις έφτασε το -30.3%.‘Ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που σημειώθηκε μείωση στο γενικότερο αριθμό των πωλήσεων. Παράγοντες της αγοράς θεωρούν φυσιολογική αυτή την πτώση όχι γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον αλλά γιατί δεν έχουν βγει αυτοκίνητα απο τις γραμμές παραγωγής.

Το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών έχει αναστατώσει την αγορά. Μόνο 665.001 μονάδες «έγραψαν» τα εργοστάσια σε πωλήσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα δεν έχουν βγει τα επίσημα στοιχεία με τις ταξινομήσεις του Οκτωβρίου. Και αυτό γιατί δεν τα έχει βγάλει η ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ τον Οκτώβριο στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 6.400 Ι.Χ έναντι 6.850 που είχαν ταξινομηθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Είχαμε δηλαδή μια πτώση της τάξεως του -6.4% ενώ τους δέκα πρώτους μήνες (Ιανουάριος Οκτώβριος 2021) είχαμε αύξηση της τάξεως του 31% σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα. Φέτος ταξινομήθηκαν 88.200 αυτοκίνητα ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν ταξινομηθεί 66.900.

————————————————————————————————————————————————–

Ο Όμιλος Συγγελίδη αναδιοργανώνει την Opel. Από την 1η Νοεμβρίου 2021 η Opel στην Ελλάδα, πέρασε στο Group Συγγελίδη, δημιουργώντας τον ισχυρότερο αυτοκινητικό Όμιλο στην Ελλάδα. Τα στελέχη που θα ηγηθούν της νέας Opel,είναι γνωστά. Προέρχονται από τον Όμιλο Συγγελίδη. Οι μετακινήσεις όμως αυτών στελεχών – τα ονόματα είναι γνωστά αλλά δεν τα αναφέρουμε μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις- θα επιφέρουν γενικότερες αλλαγές στον Όμιλο. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

————————————————————————————————————————————————–

Και μια που αναφερόμαστε στο ανακάτωμα της τράπουλας να σας πούμε ότι εταιρία του Ομίλου Σαρακάκη ψάχνει στελέχη. Η συγκεκριμένη  εταιρία του Ομίλου Σαρακάκη δεν ασχολείται με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες αλλά παροχές υπηρεσιών.

————————————————————————————————————————————————–

Το πάλεψε και πέτυχε το στόχο του. Ο Sebastien Ogier με συνοδηγό τον Julien Ingrassia είναι οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές WRC 2021.Ο τίτλος τόσο των οδηγών όσο και κατασκευαστών κρίθηκε στις τρείς τελευταίες ειδικές διαδρομές της τελευταίας ημέρας του τελευταίου αγώνα της χρονιάς .Ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή.
Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών κατέκτησε η Toyota με τα Yaris.

————————————————————————————————————————————————–

Το ράλι Μόντσα ήταν το φινάλε του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά και ο τελευταίος αγώνας για το Ford Fiesta WRC. Από το 2022 η M-Sport που βρίσκεται πίσω από την εργοστασιακή συμμετοχή της Ford στο WRC θα συμμετέχει  με το Puma R1.Aπό τo 2022 στο WRC θα ισχύουν νέοι κανονισμοί. Τα αγωνιστικά εισέρχονται και επίσημα στην υβριδική τεχνολογία.

Όλα τα εργοστασιακά αυτοκίνητα θα φέρουν ίδιο ηλεκτροκινητήρα 100 kW με στόχο να μειώσουν τους ρύπους καθώς θα κινούνται «ηλεκτρικά» από την αφετηρία προς τις Ειδικές Διαδρομές, προς το service park και τον τερματισμός. Μόνο στον αγώνα θα χρησιμοποιούν τους κινητήρες που ξέρουμε.

Στον αγώνα της Ιταλίας η Pirelli έχε φορτώσει τα φορτηγά της με 5.000 ελαστικά ασφάλτινων προδιαγραφών, από τα οποία 1.000 είναι για τις εργοστασιακές ομάδες.Για τα πληρώματα στον τελευταίο αγώνα με τα εργοστασιακά αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC Plus θα έχουν στη διάθεσή τους δύο διαφορετικούς τύπους ελαστικών P Zero.Ο ένας τύπος είναι με σκληρή γόμα με τον κωδικό RA WRC HA που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο ράλι Ισπανίας και αποτελεί την πρώτη επιλογή για την ιταλική άσφαλτο.

————————————————————————————————————————————————–

Στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει διαδικτυακά η αποκάλυψη του νέου Skoda Karoq. Η πρώτη γενιά παρουσιάσθηκε το 2017 και η δεύτερη θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές. Έχει αυξηθεί το πλάτος και είναι πιο ευρύχωρο. Έχει αλλάξει τη μάσκα και έχουν τοποθετηθεί νέα φώτα. Αλλαγές έγιναν και στα φώτα πίσω. Λίγο υπομονή. 

————————————————————————————————————————————————–

Κυριάρχησαν τα ελαστικά  YOKOHAMA ADVAN στα SUPER GT. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που ήταν εξοπλισμένα με την κορυφαία σειρά ελαστικών ADVAN,  κυριάρχησαν στην κατηγορία GT300 στον τελευταίο γύρο του AUTOBACS SUPER GT 2021, της δημοφιλούς διοργάνωσης αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού στην Ιαπωνία. Στον 7ο γύρο, που διεξήχθη στις 6-7 Νοεμβρίου στην πίστα Twin Ring Motegi στην επαρχία Tochigi, τα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με τα ελαστικά ADVAN τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στην κατηγορία GT500 και στην πρώτη και τρίτη θέση στην κατηγορία GT300.

————————————————————————————————————————————————–

Στις 19 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε ο νέος Οδηγός MICHELIN Αθήνας 2021 όπου περιλαμβάνει δυο νέα ( βραβεύτηκαν με ένα Αστέρι MICHELIN) ενώ στον οδηγό προστέθηκαν άλλα πέντε. Με ένα αστέρι προστέθηκαν το CTC και το «Voyage» .Με δύο αστέρια MICHELIN παρέμεινε η Σπονδή και με ένα  Botrini’s, η Hytra και το Βαρούλκο Seaside.Τα πέντε εστιατόρια που προστέθηκαν στις επιλογές του Οδηγού για το 2021 είναι το Aleria, το Le Pavillon, το Okio , το Art deco Athénée και το Annie Fine Cooking.

————————————————————————————————————————————————–

Τέσσερις γυναίκες οδηγοί έκαναν για πρώτη φορά δοκιμές με μονοθέσια Formula 3 στο Μανί Κουρ της Γαλλίας. Αυτό έγινε στο πλαίσιο πρόσκλησης από τους οργανωτές, την οποία υποστήριξε η Pirelli. Οι τέσσερις νεαρές γυναίκες που οδήγησαν ήταν οι Nerea Martin και Irina Sidorkova από την ακαδημία W Academy και οι Maya Weug και Doriane Pin από το Iron Dames.

————————————————————————————————————————————————–

Εγκαινιάσθηκε το νέο κάθετο συγκρότημα που βρίσκεται στο 5ο χλμ Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης ,όπου οι επαγγελματίες μπορούν να μάθουν τα πάντα για το pickup ISUZU D-MAX! Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. που ξεκίνησε συνεργασία με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ θα διαθέτει προς πώληση, αλλά και θα υποστηρίζει με υπηρεσίες after sales το δημοφιλές pickup D-MAX  καλύπτοντας  τις ανάγκες των επαγγελματιών. 

Το νέο ISUZU D-MAX  κινείται από  τον 1,9 λίτρων πετρελαιοκινητήρα EURO 6d, που αποδίδει 164PS και 360Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται είτε με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Διατίθεται σε εκδόσεις καμπίνας Regular, Extended και Double, με πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης, τόσο με κίνηση 4Χ2 όσο και με 4Χ4.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης