Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η εταιρία tuning Unplugged Performance στην Καλιφόρνια, αποκάλυψε το “Bioniq Phoenix”, ένα Tesla Model 3 που έχει μετατραπεί σε ένα τέρας, έτοιμο να καταβροχθίσει τα χρονόμετρα στις πίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο βασίστηκε στο EV που συνετρίβη κατά τις δοκιμαστικές αναβάσεις στο Pikes Peak το 2020. Παρά τις εκτεταμένες ζημιές από το ατύχημα, το μοντέλο έχει ανακατασκευαστεί πλήρως, με ακόμη πιο επιθετική μορφή, ένα κεντρικό κάθισμα και περισσότερη ισχύ από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Ο μπροστινός διαχωριστής από ανθρακονήματα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουμε δει ποτέ, με το νέο body kit στο Bioniq Phoenix να είναι υπεύθυνο για την εξαιρετική κάθετη δύναμη 1.814 κιλών, διατηρώντας το Model 3 κολλημένο στο έδαφος.

Συνολικά, το Bioniq Phoenix ζυγίζει περίπου 90 κιλά λιγότερα από ένα stock Tesla Model 3. Η Unplugged Performance είχε αφαιρέσει στην πραγματικότητα 250 κιλά από το αυτοκίνητο, αλλά τα 160 προστέθηκαν πάλι λόγω της ενίσχυσης για λόγους ασφαλείας. Αυτό είναι εμφανές αν κοιτάξετε το εντελώς απογυμνωμένο εσωτερικό που έχει μετατραπεί σε μονοθέσιο με κεντρική θέση οδήγησης. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου UP-03 19 ιντσών έχουν πλάτος 13 ίντσες ενώ υπάρχει μία τεράστια αεροτομή, εξαιρετικά φαρδιά εμπρός και πίσω φτερά, αεριζόμενο καπό, αλλά και καλυμμένοι προβολείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την ισχύ και τα στοιχεία απόδοσης του προετοιμασμένου για πίστα Tesla, αλλά το Bioniq Phoenix θα συμμετέχει σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού σε διαφορετικές πίστες, ξεκινώντας από το Buttonwillow Raceway. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο από την επίσημη σελίδα της Unplugged Performance στο Instagram.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης