Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί η τελευταία γενιά του Audi RS3 να είναι ένα από τα πιο γρήγορα και ισχυρά μοντέλα στην ιστορία της κατηγορίας, όμως οι βελτιωσάδες έχουν αποδείξει ότι υπάρχει πάντα περιθώριο για το κάτι παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι λοιπόν η Manhart σήκωσε τα μανίκια της και τουμπάνεψε αρκετά τόσο την hatchback όσο και την sedan εκδοχή του μοντέλου, με το αποτέλεσμα να είναι ονειρεμένο.

Στην εργοστασιακή του μορφή, το Audi RS3 εφοδιάζεται με τον 5κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 2.5λτ. ο οποίος αποδίδει 400 άλογα. Πλέον, με την βοήθεια από ένα τσιπάκι MHhtronik, η ιπποδύναμη ανεβαίνει κατά 100 άλογα, αγγίζοντας τα 500, κάνοντας το μοντέλο να χρειάζεται κάτω από 3.5 δευτ. για το 0-100χλμ./ώρα.

Εκτός όμως από τις αλλαγές κάτω από το καπό, υπάρχουν και περαιτέρω πινελιές που ανεβάζουν level το ήδη εντυπωσιακό σύνολο. Καθώς το πρώτο Manhart RS3 500 δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, η εταιρεία από το Wuppertal δημοσίευσε μια σειρά από ψηφιακές εικόνες που δείχνουν πως θα μοιάζει το αυτοκίνητο στην τελική του μορφή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλυτο highlight λοιπόν είναι οι χρυσές λωρίδες και τα αντίστοιχα γραφικά κατά μήκος του αμαξώματος, όπως και το νέο σετ με 20άρες μαύρες Concaive ζάντες. Παράλληλα το σύνολο είναι αρκετά πιο χαμηλό από τη νέα ανάρτηση, ενώ αναβαθμισμένος είναι και ο ήχος καθώς έχει αλλάξει ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης.

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τιμή για το αναβαθμισμένο μοντέλο, η εταιρία λαμβάνει ήδη παραγγελίες. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης