Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Έχοντας ως βάση τις (ελάχιστες) κατασκοπευτικές φωτογραφίες για το επερχόμενο Audi A4 Avant, το γνωστό σε όλους πλέον site Kolesa, αποφάσισε να παρουσιάσει χωρίς καμουφλάζ την πιθανότερη εκδοχή του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόντρα στην SUV φρενίτιδα, η Audi επενδύει στο premium wagon το οποίο θα έρθει πιθανότατα σε δύο χρόνια και  θα είναι το τελευταίο που θα διαθέτει την επιλογή θερμικού κινητήρα. Υιοθετώντας την γνωστή σχεδιαστική φιλοσοφία, δεν συναντάμε συνταρακτικές αλλαγές στο DNA του μοντέλου, με την εταιρία να επενδύει σε συγκεκριμένες πινελιές που θα κάνουν το μοντέλο πιο σύγχρονο και δυναμικό. Πιο λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός αλλά και ενιαία πίσω, πρέπει να θεωρούνται δεδομένα, καθώς αυτό υπαγορεύει η νέα μόδα. 

Η γερμανική μάρκα έχει ήδη ανακοινώσει ότι το νέο A4 θα εισάγει την τελευταία γενιά κινητήρων βενζίνης και ντίζελ της εταιρείας. Θα «πατάει» σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας MLB και θα εξοπλίζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 V για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και να πιάσει τα όρια των ρύπων. Ένα plug-in υβριδικό με μεγάλη μπαταρία είναι στα σκαριά και μπορεί επίσης να υπάρχει ένα ισοδύναμο ηλεκτρικό σύνολο που να υποστηρίζεται από την προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική PPE.

Πιθανότατα το Audi A4 Avant να είναι το προτελευταίο wagon με νέους κινητήρες καθώς τον επίλογο θα γράψει το A6, ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως η Audi από το 2026 και έπειτα θα λανσάρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύετε πως υπάρχει μέλλον για τα wagon οχήματα ή τα SUV θα κερδίσουν το μονοπώλιο; 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης