Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το 2022 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την Bentley η οποία είδε σημαντική αύξηση 4% στις πωλήσεις της συγκριτικά με το 2021, παραδίδοντας 15.174 μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της μάρκας συνέχισε να είναι το SUV Bentayga, το οποίο πωλείται εδώ και έξι χρόνια. Το μοντέλο αντιπροσώπευε το 42% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας, από 40% το 2021.
Τα Continental GT και GT Convertible ήταν τα δεύτερα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις της μάρκας για το 2022, αντιπροσωπεύοντας το 30% των πωλήσεων, ενώ οι προσανατολισμένες στην απόδοση εκδόσεις GT Speed αποτελούσαν το 31 τοις εκατό.

Η Αμερική ήταν και πάλι η πιο «καλή» περιοχή της Bentley. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν αντιπροσωπεύοντας το 28 τοις εκατό των πωλήσεών της, με 4.221 αυτοκίνητα να παραδίδονται. Η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο ήταν δεύτερες, με 4.033 αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 25% των πωλήσεων της μάρκας. Η Ευρώπη ήταν η τρίτη περιοχή με τις περισσότερες πωλήσεις της μάρκας με 19 τοις εκατό των πωλήσεων, ακολουθούμενη από την Ασία-Ειρηνικό με 1.651 (13 τοις εκατό) και το Ηνωμένο Βασίλειο με 1.328 (10 τοις εκατό). Οι αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ινδίας αντιπροσώπευαν μόλις το 6%.

«Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, η επιχείρηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα σημειώνοντας τρίτη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ πωλήσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark. «Αυτό υπογραμμίζει τη δύναμη της επωνυμίας μας, τη λειτουργική μας αριστεία και την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση ανά αγορά και μοντέλο».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης