Του Περικλή Χαλάτση

Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Τουρισμός και Αθλητισμός» που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, «έριξε» την πρόταση. Και ποια είναι αυτή; Να κατασκευαστεί στην Κρήτη, πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού διεθνών προδιαγραφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση για την κατασκευή της πίστας στο χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μόλις λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο Καστέλλι, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Όχι μόνο γιατί επιτέλους η Ελλάδα θα μπορέσει να αποκτήσει πίστα για αγώνες αλλά γιατί θα είναι και μια έξυπνη επενδυτική κίνηση.

Η πρώτη φορά που ακούσαμε ότι θα γίνει πίστα ήταν επι κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα έγιναν και τα εγκαίνια στην Κωπαΐδα. Μόνο που την επομένη που έκοψαν την κορδέλα σταμάτησε κάθε έργο. Υπήρχαν αντιδράσεις. Στη συνέχεια έπεσε η ιδέα να γίνει πίστα στο νομό Αχαΐας. Μετά στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όταν το Διεθνές αεροδρόμιο μεταφέρθηκε στα Σπάτα. Όλες οι προτάσεις έπεσαν στο κενό. Πάντα υπήρχαν κάποιοι που δεν συμφωνούσαν.
Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με θέματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ας μην ξεχνάμε ότι με την επιμονή του κατάφερε να επιστρέψει το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι μια πίστα διεθνών προδιαγραφών θα έχει θετικά αποτελέσματα. Η Ελλάδα θα προβληθεί ακόμη περισσότερο, θα έρθει χρήμα στη χώρα μας αλλά το βασικότερο η πίστα αυτή θα γίνει και ένα είδος σωστών προπονήσεων για Έλληνες αγωνιζόμενους τόσο με αυτοκίνητα όσο και με μοτοσυκλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση στηρίζεται στις βασικές παραμέτρους ενός τέτοιου εγχειρήματος, καθώς μια πίστα ιδανικά πρέπει να βρίσκεται κοντά σε διεθνές αεροδρόμιο και σε λιμάνι, όπως και να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών τις ημέρες των αγώνων και ακόμα ιδανικότερα, να βρίσκεται σε περιοχή με εύκρατο κλίμα, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού περιλαμβάνει και φιλοξενία αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto GP. Ο υφυπουργός είχε συζητήσεις με τον Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται εμπορικά και τηλεοπτικά το Moto GP, Dorna, αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός αγώνα στη χώρα μας. Kαι οι δυο πλευρές έχουν εκφραστεί θετικά σε μια τέτοια προοπτική και έχει διερευνηθεί το κόστος και η αποδοτικότητα μιας τέτοιας συνεργασίας.

Η πρόταση για την πίστα στην Κρήτη έγινε παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον Τουρισμό στην Κρήτη και πολλών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργανώθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού, με τη συνδιοργάνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, του PANCRETAN HOTEL MANAGERS ASSOCIATION, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ.ά.

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα δουν θετικά την πρότασή του.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης