Στη Ρώμη πραγματοποιείται το προσεχές διήμερο ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος Formula E και οι Nissan, Mercedes, Audi, Jaguar είναι μερικά από τα εργοστάσια που συμμετέχουν στη Formula Eπερισσότερες ομάδες/εργοστάσια είναι έτοιμα να παρουσιάσουν τα αναβαθμισμένα μονοθέσια τους. Μία από αυτές είναι η DS Automobiles η οποία με συνεργάτη την κινεζική Techeetah στο πρωτάθλημα θα παρουσιάσει στη Ρώμη ένα πολύ ανανεωμένο αυτοκίνητο.

Η DS άλλωστε είναι η πρωταθλήτρια ομάδα και αυτό που αναζητά είναι σίγουρα να διατηρήσει τα σκήπτρα στον θεσμό των ηλεκτρικών μονοθέσιων. Το καινούριο αγωνιστικό μοντέλο έχει την κωδική ονομασία E-Tense FE21 και είναι σχεδόν σε όλους τους τομείς καλύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές αναβαθμίσεις στο νέο μονοθέσιο της DS περιμένουμε στη Ρώμη

Οδηγοί της ομάδας για το 2021 είναι οι António Félix Da Costa και Jean-Éric Vergne

Το μονοθέσιο θα έχει μέγιστη απόδοση από τον ηλεκτροκινητήρα 338 ίππους με σύστημα ανάκτησης Υψηλού επιπέδου τεχνολογία στο νέο μονοθέσιο της DSενέργειας 250kW. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 52kWh και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου θα είναι 903 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα η οποία επιτυγχάνει είναι 230Km/h ενώ η επιτάχυνση είναι εντυπωσιακή με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα. Τέλος, τα φρένα είναι ανθρακονημάτινα με 4πίστονες δαγκάνες και σύστημα Brake-by-Wire.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ένα σημαντικό γεγονός για την DS στη Ρώμη το προσεχές διήμερο είναι ότι ο επικεφαλής της ομάδας Xavier Mestelan, αφήνει τη θέση του στον Thomas Chevaucher ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες την DS. Για την ιστορία, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη Σαουδική Αραβία οι νίκες πήγαν σε Mercedes και Jaguar με την DS να ανεβαίνει στο βάθρο.

Τα στιγμιότυπα του πρώτου αγώνα της χρονιάς

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E;

Συνεχίζει μέχρι το 2026 η DS στη Formula E

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης