Η DS Automobiles, πρώην premium φίρμα της Citroen και νυν μέλος του Group Stallentis (πρώην PSA Αντίπαλοι της DS φέτος είναι οι Mercedes, Porsche, Audi και BMW!Group), βάζει πλώρη για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E. Τα προηγούμενα χρόνια είχε κυριαρχήσει στον θεσμό με την ομάδα DS Techeetah έχοντας κερδίσει τόσο τους τίτλους των οδηγών όσο και τους τίτλους στους κατασκευαστές.

Για το 2021 και το 2022 η DS μένει δεσμευμένη στο πρωτάθλημα και μάλιστα είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Θα κατασκευάσει την τρίτη γενιά του ηλεκτρικού μονοθεσίου της Gen3 το οποίο θα είναι ελαφρύτερο και σίγουρο πιο ισχυρό. Η ισχύς του μονοθεσίου θα αυξηθεί κατά 40% με απόδοση 350kW στις κατατακτήριες και 300kW (402 ίπποι) στον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δοκιμές στην πίστα για το νέο μονοθέσιο της DS.

Εκκίνηση του πρωταθλήματος στη Σαουδική Αραβία

Το καλό με τη νέα μορφή του πρωταθλήματος Formula E είναι ότι πλέον επιτρέπει σε κάθε κατασκευαστή ναΣε περίπου 2 εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος νυχτερινός αγώνας Formula E. εξελίξει τον δικό του ηλεκτροκινητήρα, τις δικές του μπαταρίες, το δικό του σύστημα ανάκτησης ενέργειας και φυσικά το λογισμικό το οποίο θα ελέγχει όλα τα παραπάνω. Αυτό δίνει κίνητρο στους κατασκευαστές να εμπλακούν στο πρωτάθλημα καθώς θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν σε νέες τεχνολογίες. Γι’ αυτό άλλωστε το 2021 θα δούμε κατασκευαστές όπως η Audi, η Mercedes, η Porsche και η BMW να εμπλέκονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος αγώνας της 7ης σεζόν του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για τις 26-27 Φεβρουαρίου στη Σαουδική Αραβία και θα είναι νυχτερινός. Οδηγοί της ομάδας DS είναι οι Felix da Costa και Jean-Eric Vergne.

Απολαύστε τον ήχο των μονοθεσίων του 2021

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα συστήματα του νέου DS 4 τα συναντάς σε ελάχιστα αυτοκίνητα

Το χαρισματικό premium hatchback των Γάλλων

Peugeot-Citroen Group και Fiat Chrysler έγιναν μια εταιρεία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης