Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γίναμε μάρτυρες σήμερα του πρώτου αγώνα Sprint της ιστορίας στα MotoGP και ήταν πραγματικά ένα σφηνάκι δράσης και αδρεναλίνης. 

Την pole position είχε ο Marc Marquez και κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τους Francesco Bagnaia και Enea Bastianini να ακολουθούν. Εκεί ήταν και ο Jorge Martin και οι 3 Ducati άρχισαν να δίνουν μάχες και να υπάρχουν αλληλοπροσπεράσεις. Στον πρώτο γύρο είχαμε και τις πτώσεις των Joan Mir και Augusto Fernandez. 

Στην αρχή του δεύτερου γύρου, οι Bagnaia και Martin πέρασαν μπροστά από τον Marquez, ενώ πιο πίσω, ο Luca Marini είχε μια πτώση που συμπαρέσυρε τον Enea Bastianini, βγάζοντας και τους 2 αναβάτες της Ducati εκτός μάχης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 3 πρώτοι είχαν αρχίσει να κάνουν μια μικρή διαφορά, όταν ο Martin πέρασε τον Bagnaia στην αρχή του 4ου γύρου και λίγο πιο πίσω σημειώθηκε άλλη μια πτώση, αυτή τη φορά για τον Marco Bezzecchi.

Εν τω μεταξύ, ο Jack Miller είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό και κάνοντας νεό ρεκόρ ταχύτερου γύρου αγώνα πλησίασε τον Marc Marquez, τον οπίοίο πέρασε στην αρχή του πέμπτου γύρου. Την κίνηση εκμεταλλεύτηκε ο Miguel Oliveira για να περάσει και αυτός τον Ισπανό της Honda.  O Μiller συνέχιζε δυναμικά και κατάφερε να περάσει τον Bagnaia στον 6ο γύρο και να αρχίσει να κυνηγά τον Μartin, τον οποίο πέρασε στον 7ο γύρο. 

Ο Martin όμως απάντησε στην ευθεία προς τον 8ο γύρο και τον ακολούθησε ο Bagnaia 2 γύρους μετά. Πιο πίσω, οι Aleix Espargaro και Maverick Viñales μάχονταν μεταξύ τους για την 6η θέση και είχαν μάλιστα και επαφή, σε αυτόν τον μικρό “εμφύλιο” της Aprilia. 

Πιο μπροστά ο Oliveira, στην προσπάθειά του να περάσει τον Μiller, ανάγκασε και τους 2 να ανοίξουν τη γραμμή τους, επιτρέποντας στον Marquez να κάνει ένα διπλό προσπέρασμα στον προτελευταίο γύρο. Στον 12ο και τελευταίο γύρο, ένα λάθος του Martin επέτρεψε στον Bagnaia να περάσει μπροστά και να γίνει ο πρώτος νικητής αγώνα Sprint στην ιστορία, ανοίγοντας ιδιανικά τη χρονιά του. 

Ο Marquez συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ ο Miller πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τις Aprilia των Viñales, Espargaro και Oliveira, ο οποίος έκανε ένα μεγάλο λάθος στο τέλος που του στοίχισε 3 θέσεις.  Τις βαθμολογούμενες θέσεις συμπλήρωσαν οι Johann Zarco και Alex Marquez. O Fabio Quartararo πήρε τη 10η θέση.

  •  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης