Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Enel MotoE ολοένα και πλησιάζει και η πρώτη έξοδος στην πίστα για το 2023 έχει πλέον ολοκληρωθεί στο Circuito de Jerez-Angel Nieto. Από Δευτέρα έως Τετάρτη, οι αναβάτες της MotoE είχαν τέσσερις 15λεπτες περιόδους δοκιμών κάθε μέρα. δίνοντάς τους χρόνο να εξοικειωθούν με τις νέες τους μοτοσυκλέτες και να προετοιμαστούν για τη νέα σεζόν! 


16 αγώνες, οκτώ  Grand Prix και επτά διαφορετικές χώρες θα δουν την κατηγορία των ηλεκτρικών να διανύει τη μεγαλύτερη σεζόν της, με την αναβάθμισή της από Κύπελλο σε Πρωτάθλημα.

Η Δευτέρα τους υποδέχτηκε τη βροχή, και μερικοί αναβάτες έλειπαν καθώς επέστρεφαν από τον πρόσφατο γύρο WorldSBK στην Ινδονησία, συμπεριλαμβανομένου του Eric Granado.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος αναβάτης που βγήκε στην πίστα ήταν ο Kevin Zannoni και σύντομα οι υπόλοιποι τον ακολούθησαν, όντας πρόθυμοι να πάρουν την πρώτη τους γεύση από τη νέα Ducati. Μέχρι τη δεύτερη περίοδο δοκιμών, ο καιρός βελτιώθηκε πριν μια ακόμα βροχή στο τέλος.

Η Τρίτη ξεκίνησε με λίγη βροχή και συννεφιά, αλλά ο καιρός τελικά άρχισε να βελτιώνεται και οι μοτοσυκλέτες φόρεσαν σλικ ελαστικά. Το φράγμα του 1:54 ξεπέρασε για πρώτη φορά ο Mattia Casadei το πρωί της Τρίτης, ενώ σύντομα τον έφτασαν οι Luca Salvadori και Jordi Torres.

Στο τέλος της ημέρας ήταν ώρα για χρόνους ρεκόρ, καθώς ο καιρός ήταν τελικά αρκετά καλός για να αφήσει τους αναβάτες να πιέσουν πραγματικά. Ο Granado έκανε τον πιο γρήγορο γύρο της δοκιμής και υπήρχαν έξι αναβάτες κάτω από το φράγμα του 1:47: οι Casadei, Randy Krummenacher, Hikari Okubo, Hector Garzο, Nicolas Spinelli και Granado.

Την Τετάρτη η βροχή επανήλθε για την πρώτη περίοδο δοκιμών ενώ κατά τη δεύτερη οι αναβάτες δούλευαν στο ρυθμό αγώνα. Η τελευταία περίοδος δοκιμών είχε μεν αρκετά στεγνή πίστα για slicks, αλλά υπήρχαν μερικά σημεία βρεγμένου, έτσι οι αναβάτες χρησιμοποίησαν τα 15 λεπτά για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, κανείς δεν ξεπέρασε το νέο ρεκόρ γύρου του Granado από την Τρίτη – και καθώς η MotoE δεν θα επιστρέψει στη Jerez για να αγωνιστεί αυτή τη σεζόν, αυτό θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα!

Oι θέσεις στα συνδυασμένα φύλλα χρόνου προέρχονται λίγο-πολύ από την Τρίτη και ο Granado πρωτοπορεί, με το νέο του ρεκόρ 1:47.053. Δεύτερος είναι ο Matteo Ferrari, με τον rookie Spinelli να εντυπωσιάζει στην τρίτη θέση.

Από την τρίτη θέση του Spinelli μέχρι τον Garzo στην ένατη, καμία διαφορά δεν είναι μεγαλύτερη από το ένα δέκατο. Ο Casadei είναι 0,026 δεύτ. πίσω από τον Spinelli, ο Krummenacher 0,020 πίσω από το Casadei, ο Okubo 0,002 πίσω από τον Krummenacher, ο Torres 0,022 πίσω από τον Okubo, ο Kevin Manfredi 0,090 πίσω από τον Torres και ο Garzo 0,057 πίσω από τον Manfredi. Ο Miquel Pons κλείνει την δεκάδα και αυτός με πολύ μικρή διαφορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης