Ως επίσημος συνεργάτης του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1, η Mercedes θα παρέχει και αυτή τη χρονιά το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς και το όχημα ιατρικής επέμβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η νέα GT S είναι το Safety Car της σεζόν 2015. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε ασημί χρώμα, φέρει προειδοποιητικά φώτα στην οροφή, κάμερες τόσο στην πάνω μπάρα, όσο και στα καθίσματα, καθώς και ειδική πινακίδα κυκλοφορίας με πορτοκαλί και πράσινα LED φώτα, που συγχρονίζονται με αυτά της οροφής και αναβοσβήνουν ανάλογα τις συνθήκες του αγώνα.

Επίσης, διαθέτει ένα GPS υψηλής ανάλυσης, δύο συστήματα ραδιοεπικοινωνίας, συνδεσιμότητα WLAN, τηλεμετρία και ένα σύστημα που δείχνει στους οδηγούς των μονοθεσίων τα χρώματα από τις σημαίες που ανεμίζουν οι κριτές.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα οδηγεί για 15η συνεχή χρονιά ο Bernd Maylander, έχοντας ως συνοδηγό τον αναλυτή καυσίμων της FIA, Peter Tibbets, ο οποίος θα παρακολουθεί on line τα μονοθέσια. Όσο για τα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τον V8 4.0 biturbo να παραμένει ως έχει.

Από την άλλη, Medical Car θα είναι η C63 Estate. Το όχημα φέρει τα ίδια συστήματα με την GT S, πίσω από το τιμόνι θα είναι ο Alan van de Merwe, δίπλα του ο επικεφαλής ιατρός της FIA, Dr Ian Roberts και στα πίσω καθίσματα δύο συνάδελφοί του.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης