Του Περικλή Χαλάτση

Οι φίλοι των αγώνων θα έχουν την ευκαιρία σήμερα να παρακολουθήσουν έναν πολύ όμορφο χωμάτινο αγώνα.Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα φύγει από το Service Park που βρίσκεται στο χωριό Σκούρτα και θα κατευθυνθεί στην ειδική διαδρομή Δαφνούλα (10:23) .Από εκεί ξεκινάει η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα που είναι ο πρώτος της χρονιάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 65 πληρώματα, ανάμεσα σ αυτά είναι και πέντε Πρωταθλητές του παρελθόντος. Με ιδανικές καιρικές συνθήκες για χωμάτινο αγώνα οι συμμετέχοντες θα μονομαχήσουν για τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα που εκτός από Κύπελλο Ράλλυ προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, στο Κύπελλο Ράλλυ Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο νεοσύστατο Κύπελλο Αυτοκινήτων Legends.

Μετά τη Δαφνούλα θα ακολουθήσει η ειδική διαδρομή Σκούρτα (11:06). Έπειτα από το 30λεπτο μεσημεριανό Service, τα πληρώματα θα διέλθουν για δεύτερη φορά από τις ειδικές διαδρομές Δαφνούλα (12:49) και Σκούρτα (13:29). Ο τερματισμός του 3ου Ράλλυ Βοιωτίας είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 13:52. Στο Πολιτιστικό Κέντρο των Σκούρτων θα διεξαχθούν οι απονομές των επάθλων.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς συμμετέχει το πλήρωμα της VE2 Rally Team. Οι Βασίλειος και Ιωάννης Βελάνης ξεκινάνε τη σεζόν από το Ράλλυ Βοιωτίας για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τον μεγάλο τους στόχο που δεν είναι άλλος από μια αξιοπρεπή παρουσία στο Ράλλυ Ακρόπολις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι πολύ σημαντικά για ένα πλήρωμα και δεν συγκρίνονται με αυτά των δοκιμών, όσο κι αν οι δοκιμές είναι απαραίτητες για την επιτυχία. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στον πρώτο ελληνικό αγώνα της σεζόν με αυτοκίνητο παρόμοιο με αυτό που θα αγωνιστούμε στον εθνικό μας αγώνα για να προπονηθούμε και να εξοικειωθούμε ακόμη περισσότερο με αυτό»  δήλωσε ο Βασίλειος Βελάνης που μαζί με τον μόνιμο συνοδηγό του Ιωάννη Βελάνη θα αγωνιστούν φέτος και σε κάποιους αγώνες στο εξωτερικό.

Μεγάλος στόχος είναι το Ράλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβριο, στο οποίο το δίδυμο συμμετείχε τα δύο τελευταία χρόνια με απόλυτη επιτυχία και θέλει να δώσει συνέχεια και το 2023.
«Το Ράλλυ Βοιωτίας είναι ένας αγώνας με πολύ όμορφες ειδικές δίπλα στην Αθήνα. Ειδικά η Δαφνούλα μας άρεσε πολύ καθώς θυμίζει πολύ τις ειδικές του Ακρόπολις, με σφιχτά κομμάτια, φυτευτές πέτρες, χασίματα αλλά και πιο πατημένα και απαιτεί τεχνική και ρυθμό. Τα Σκούρτα είναι μια ειδική με πολύ καλό χώμα που σε προκαλεί να πας παντού τέρμα γκάζι. Συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε αυτές τις ειδικές και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί» συμπλήρωσε ο οδηγός της VE2 Rally Team και κατέληξε: 

«Με το συνοδηγό μου Ιωάννη Βελάνη είμαστε αχώριστοι και είμαστε «δεμένοι» ως πλήρωμα. Θα οδηγήσουμε το Skoda Fabia R5 του φίλου μας, Λευτέρη Αλυγιζάκη, προετοιμασμένο από την EMC Motorsport του Κώστα Σπύρου που πάντα μας υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φυσικά πάντα δίπλα μας είναι ο μάνατζερ της ομάδας, Ρόμπερτ Ναχμίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο αγώνας συγκέντρωσε κορυφαίες συμμετοχές αφού ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους. Καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα».

Το πλήρωμα θα αγωνιστεί με μαύρη κορδέλα, ως ένδειξη πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Χορηγοί της προσπάθειας είναι η Singer, η Toyotomi, η Wakey Wakey, το Μπεργκεράδικο του Jaw, η Technohull , η Serkova και η Cosmote TV.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης