Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ford ανακοίνωσε επίσημα ότι θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Formula 1 μετά από σχεδόν 20 χρόνια απουσίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ενταχθεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκινώντας το 2026 ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας με τη Red Bull Racing. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford που ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που βοήθησε να ξεκινήσει η εταιρεία μας», δήλωσε ο Bill Ford, εκτελεστικός πρόεδρος. «Η Ford επιστρέφει στην κορυφή του αθλήματος, φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση σε ένα από τα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα του κόσμου». 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως μέρος της μακροχρόνιας συνεργασίας της με τους σημερινούς πρωταθλητές της F1, η Ford θα συνάψει τεχνική συνεργασία για την ανάπτυξη μιας νέας υβριδικής μονάδας ισχύος από το 2026 και μετά. Η Red Bull Ford, όπως θα είναι γνωστό, θα παρέχει κινητήρες τόσο για την ομάδα Red Bull Racing όσο και για την αδελφή της ομάδα, Scuderia AlphaTauri, τουλάχιστον μέχρι το 2030. 

 

«Η επιστροφή της Ford στη Formula 1 με τη Red Bull Racing έχει να κάνει με το πού πηγαίνουμε ως εταιρεία», δήλωσε ο Jim Farley, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Company. «Η F1 θα είναι μια απίστευτα οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα για καινοτομία, κοινή χρήση ιδεών και τεχνολογιών και αλληλεπίδραση με δεκάδες εκατομμύρια νέους πελάτες». 

Η Ford υπενθύμισε στους θαυμαστές της σήμερα ότι παραμένει ο τρίτος πιο επιτυχημένος κατασκευαστής κινητήρων στην ιστορία του αθλήματος, με 10 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 13 πρωταθλήματα οδηγών στο όνομά της.

«Είναι φανταστικό να καλωσορίζεις τη Ford ξανά στη Formula 1 μέσω αυτής της συνεργασίας», δήλωσε ο Christian Horner, Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Red Bull Racing Team. «Είναι ένας κατασκευαστής πλούσιος σε ιστορία αυτοκινήτου που εκτείνεται εδώ και γενιές. Για εμάς ως Red Bull Powertrains το να ανοίξουμε το επόμενο κεφάλαιο αυτής της δυναστείας, ως Red Bull Ford, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης