Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στο καλεντάρι της Formula 1 μέχρι το 2035 θα παραμείνει το Grand Prix της Αυστραλίας, καθώς έγινε 10ετής επέκταση του συμβολαίου. Μάλιστα υπήρξε πρόταση και από το Σύδνεϋ, όμως η Μελβούρνη κατέθεσε ξανά την καλύτερη και πιο πλήρη προσφορά. Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Τουρισμού, η Formula 1 είναι ένας τεράστιος πυλώνας του τουρισμού και την οικονομία της χώρας, ειδικά μετά την εκτόξευση της δημοτικότητας του αθλήματος από την προβολή του ντοκιμαντέρ στο Netflix «Drive to survive». Αξίζει να αναφέρουμε πως στον φετινό αγώνα, κόπηκαν 419.000 εισιτήρια το τριήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, για  πρώτη φορά το 2023, οι αγώνες της Formula 2 και η Formula 3, θα διεξαχθούν στην Μελβούρνη, το ίδιο Σαββατοκύριακο με τη F1. «Ο αγώνας, θεωρείτο πάντα ένας από τους αγαπημένους των φιλάθλων, των οδηγών και των ομάδων. Η Μελβούρνη, είναι μια απίστευτη και ζωντανή διεθνής πόλη που ταιριάζει απόλυτα στο άθλημά μας» δήλωσε σχετικά, ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Το Αυστραλιανό GP, που άρχισε το 1928, διεξήχθη από το 1985 έως το 1995 στην Αδελαΐδα πριν μετακομίσει τον επόμενο χρόνο στην Μελβούρνη, όπου διεξάγεται συνεχώς από τότε, με εξαίρεση το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Έρχεται GP στη Νότια Αφρική
Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali με τους τοπικούς άρχοντες της Νότιας Αφρικής, ώστε να ενταχθεί στο καλεντάρι του 2023 το νέο GP. Η συμφωνία πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη, με τον αγώνα να διεξάγεται στη πίστα του Kyalami, εκεί όπου έτρεξαν για τελευταία φορά μονοθέσια το 1993. Να αναφέρουμε πως πιθανότατα το 2023 θα γίνει ρεκόρ αγώνων με τουλάχιστον 24 συνολικά Grand Prix στο πρόγραμμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης