Αν έχετε δει πρόσφατους αγώνες του MotoGP, τότε οπωσδήποτε θα έχετε παρατηρήσει την άνοδο της KTM. Πίσω από την πρόοδο των Αυστριακών είναι –σε μεγάλο βαθμό- ένας Ισπανός, του οποίου την ιστορία θα δούμε σήμερα. Την ιστορία του Dani Pedrosa, του «σιωπηλού Samurai».

Πάντα διακριτικός, ο νεαρός Dani πήρε τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο τo 2003, στην κατηγορία των 125cc και έπειτα, το 2004 ήταν η χρονιά που θα γινόταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής και στα 250cc. Στην ίδια κατηγορία ο Τίτλος τον περίμενε και το 2005, με την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του MotoGP να έρχεται το 2006. Έκτοτε και για 12 χρόνια συμπορεύτηκε με το HRC, όντας ένας από τους σταθερούς αναβάτες της Honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν το 2018 όταν ο Dani Pedrosa θα ανακοίνωνε πως κρεμάει την αγωνιστική του φόρμα, σοκάροντας τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

«Αυτή είναι μια απόφαση που σκεφτόμουν για καιρό. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση γιατί αυτό είναι το άθλημα που αγαπώ, αλλά παρά τις καλές προοπτικές για να συνεχίσω τους αγώνες, νιώθω πως δεν τους ζω με την ίδια ένταση όπως παλιά και τώρα έχω άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τύχη που είχα, για αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε. Μπορώ να πω πως κατάφερα περισσότερα από αυτά που προσδοκούσα και είμαι πολύ περήφανος για ό,τι έκανα.»..  Θα δήλωνε μεταξύ άλλων τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε εκτός αγώνων, αλλά όχι εκτός MotoGP, καθώς αποτελεί πλέον τον κύριο αναβάτη εξέλιξης της RC16, της μοτοσυκλέτας με την οποία συμμετέχει στους αγώνες η ΚΤΜ.

Περισσότερα για το Dani Pedrosa μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα μας εδώ, ενώ το ντοκυμαντέρ για τη ζωή του μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο με τις συμμετοχές των Kevin Schwanz, Jorge Lorenzo και άλλων σπουδαίων αναβατών και όχι μόνο.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης