Ο επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, πούλησε το 15% των μετοχών του στην ομάδα της Φόρμουλα 1, στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο George Kurtz. Ο Wolff, ο οποίος συνεχίζει να κατέχει το 1/3 της Mercedes, θα παραμείνει ως Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας (το άλλο 1/3 κατέχει η Ineos και το υπόλοιπο η Mercedes).
Ο 53χρονος Αυστριακός αναμένεται να κερδίσει σχεδόν 280 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση αυτή, καθώς το σύνολο της η Mercedes F1 αποτιμάται στα 4 δις. ευρώ, νούμερο ρεκόρ για ομάδα της F1. Ο Kurtz, ο 55χρονος Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike (η οποία χορηγεί τη Mercedes), γίνεται συνιδιοκτήτης της ομάδας μέσω της εξαγοράς του μειοψηφικού μεριδίου του Wolff, με το μερίδιο του να ανέρχεται στο 5% της εταιρίας.
Ο Kurtz δήλωσε: «Η Φόρμουλα 1 βρίσκεται πραγματικά σε ένα σημείο καμπής όπου είναι μια ακμάζουσα επιχείρηση. Η Φόρμουλα 1 θα αναπτυχθεί και οι αποτιμήσεις των ομάδων θα αυξηθούν, έτσι άμα κάνετε και εσείς μία τέτοια επένδυση, θα είστε σε θέση να συμβάλλετε σε αυτήν την ανάπτυξη». Ο ίδιος δεν θα είναι στο κύριο διοικητικό συμβούλιο, αλλά θα ενταχθεί στην στρατηγική επιτροπή διεύθυνσης της ομάδας, στην οποία συναντώνται ο Ola Kallenius, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Mercedes, ο πρόεδρος της Ineos, Sir Jim Ratcliffe, και φυσικά ο Wolff, για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την ομάδα.
Ο Wolff δήλωσε: «Το υπόβαθρο του George είναι ασυνήθιστο στο εύρος του: είναι οδηγός αγώνων, πιστός αθλητικός πρεσβευτής της Mercedes-AMG και εξαιρετικός επιχειρηματίας. Κατανοεί τόσο τις απαιτήσεις των αγώνων όσο και την πραγματικότητα της δημιουργίας και της κλιμάκωσης τεχνολογικών επιχειρήσεων. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει συγκεκριμένη γνώση που είναι ολοένα και πιο σχετική με το μέλλον της Formula 1».
Η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια επταπλάσια αύξηση στην αξία της Mercedes F1 από τότε που η Ineos αγόρασε το ένα τρίτο των μετοχών της για 180 εκατομμύρια ευρώ το 2020. Η αύξηση της αξίας αντικατοπτρίζει και την αύξηση των αποτιμήσεων των ομάδων της F1 τα τελευταία χρόνια ως συνέπεια της αυξανόμενης απήχησης του αθλήματος σε όλο τον κόσμο. Αυτό φάνηκε επίσης στην επιτυχία της ταινίας F1 με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, η οποία κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι και έχει αποφέρει περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ στο box office (έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία του Pitt και η πιο επιτυχημένη αθλητική ταινία όλων των εποχών).
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Mercedes είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τρεις αγώνες να απομένουν αυτή τη σεζόν, ξεκινώντας με το Grand Prix του Λας Βέγκας που διαδραματίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο επικεφαλής οδηγός, George Russell, έχει κερδίσει δύο από τα 21 Grand Prix φέτος και είναι τέταρτος στο πρωτάθλημα οδηγών πίσω από τους Lando Norris και Oscar Piastri της McLaren και τον Max Verstappen της Red Bull.

