Εργοστάσιο στην Αίγυπτο το 2021 με παραγωγή 15.000 ελληνικών Pony και τιμή 6.500 δολάρια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, 20:04
Εργοστάσιο στην Αίγυπτο το 2021 με παραγωγή 15.000 ελληνικών Pony και τιμή 6.500 δολάρια

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     


Μπορεί το θέμα του ελληνικού αυτοκινήτου Pony να έχει παγώσει όπως οι περισσότεροι πιστεύουν, ωστόσο το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη λειτουργία του και σήμερα σε αυτό κατασκευάζονται πρωτότυπα οχήματα ενώ γίνονται και ανακατασκευές παλαιών Pony.

O μεγαλομέτοχος της εταιρείας NAMCO Πέτρος Κοντογούρης

Δεν τους δίνουν άδεια...

Η άδεια και η πιστοποίηση των οχημάτων από την Ελλάδα είναι κάτι που «καίει» τους ανθρώπους της Namco τα τελευταία χρόνια, που όμως δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στο Οι αποκαλύψεις του Πέτρου Κοντογούρη θα συζητηθούν...zougla.gr ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Πέτρος Κοντογούρης, το 2021 θα έχει κατασκευαστεί εργοστάσιο στην Αίγυπτο όπου η ετήσια παραγωγή θα φτάνει τις 15.000 μονάδες. Αίσθηση ωστόσο προκαλούν και οι δηλώσεις που αφορούν στην τιμή του αυτοκινήτου καθώς δεν θα υπερβαίνει στην Αίγυπτο τα 6.500 δολάρια.

Ο λόγος που το ελληνικό Pony θα παραχθεί στη χώρα της Αφρικής έχει να κάνει καθαρά σε θέματα κεφαλαίων και υποστήριξης από την Κυβέρνηση η οποία θα παραχωρήσει άδειες και θα στηρίξει την παραγωγή.

Όλα τα παραπάνω είναι δηλώσεις που έχει κάνει στην κάμερα ο Πέτρος Κοντογούρης και μαζί με αυτά θα αποκαλύψει και άλλες ειδήσεις που θα δημοσιοποιήσουμε εντός της εβδομάδας. Να σημειώσουμε πως το zougla.gr επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Namco και όπως θα δείτε στο video που ετοιμάζουμε, το εργοστάσιο συνεχίζει (κατά ένα μέρος) τη λειτουργία του.

Στο εργοστάσιο της Namco γίνονται καθημερινά εργασίες πάνω σε πρωτότυπα οχηματα και ανακατασκευές παλαιών Pony. Στη φωτογραφία από αριστερά, Πέτρος Κοντογούρης, Κοσμάς Παπαβασιλείου, Νικόλαος Ρούσσης, Πέτρος Σερόλι, Σεραφείμ Παπαβασιλείου, Ηλίας Πετίδης και Νίκος Κοντογούρης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, 20:29