«Η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να αποκλίνει από τα ψηφίσματα του Συμβούλιου Ασφαλείας και τις ευρωπαϊκές αξίες» τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ξεκινώντας τις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο προεδρικό Μέγαρο.

«Κοινή μας θέση είναι πως η αποφασιστικότητα για την εμπλοκή σε μία έναρξη διαδικασίας διαλόγου δεν αναιρεί την ανάγκη για δημιουργικό κλίμα» είπε στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως «απαιτείται η συμβολή της Τουρκίας στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, τερματίζοντας μονομερείς ενέργειες που θα οδηγήσουν στο αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξη της Αθήνας, ο Πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε: «Επιδιώκουμε να δούμε μία Τουρκία που θα αποδεικνύει εμπράκτως πως επιθυμεί έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, μακριά από μονομερείς ενέργειες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ΕΕ θα επιδείξει αλληλεγγύη. Ευχαριστώ τον φίλο Κυριάκο για την ενδελεχή ενημέρωση για τις διερευνητικές επαφές. Κοινή πεποίθηση είναι πως ο διάλογος θα πρέπει να περιορίζεται στην επίσημη ατζέντα».

Και συμπλήρωσε: «Τα τριμερή σχήματα στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύουν πως Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης, χωρίς να αποκλείουμε κανέναν».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης