Το απόγευμα η αναχώρηση της κυπριακής ομάδας Διάσωσης για συνδρομή στις επιχειρήσεις στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 13:05
Το απόγευμα η αναχώρηση της κυπριακής ομάδας Διάσωσης για συνδρομή στις επιχειρήσεις στην Τουρκία

Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης με 17 μέλη, την οποία συντονίζει η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, προγραμματίζεται να αναχωρήσει σήμερα απόγευμα, για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία την περασμένη Δευτέρα. Η προσφορά της βοήθειας, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίδεται μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυπριακή αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει από το Αεροδρόμιο της Λάρνακας με ρουμανικό αεροσκάφος που έχει διευθετηθεί μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, αποτελείται από τον επικεφαλής (μόνιμο στέλεχος), 14 άτομα εθελοντές διασώστες της Πολιτικής 'Αμυνας, μία γιατρό και ένα νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. 

Με την άφιξή τους, οι διασώστες θα τεθούν κάτω από την ομάδα συντονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συντονίζει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των ομάδων που έχουν αποσταλεί, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 13:25