Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση του κόσμου και των φοιτητών στα κατάμεστα αμφιθέατρα και στο αίθριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 19.00, για να ακούσουν την ομιλία του διεθνούς φήμης καθηγητή στο ΜΙΤ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη!

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης προσκλήθηκε με πρωτοβουλία της γενικής γραμματέως των Βραβείων Sciacca Βίκυς Μπαφατάκη και συνδιοργανώθηκε από κοινού με τον Δήμο Ξάνθης, το Δ.Π.Θ. και τα Διεθνή Βραβεία Sciacca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Κωνσταντίνος Δασκαλάκης κατά την παραμονή του στην Ξάνθη ξεναγήθηκε στις ομορφιές της περιοχής, επισκέφτηκε τις πρυτανικές αρχές στην Κομοτηνή και τον δήμαρχο Ξάνθης, όπου παρέστη σε συνέντευξη Τύπου και συνομίλησε με τέσσερις αριστούχους μαθητές Λυκείου. Το απόγευμα έδωσε δίωρη διάλεξη στους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ και κατόπιν 55λεπτη ομιλία προς το κοινό με τίτλο «Υπολογιστική Επανάσταση».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης, ο πρύτανης του ΔΠΘ καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η γενική γραμματέας των Βραβείων Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη. Και οι τρεις ομιλητές εξήραν το ήθος του και την τεράστια συμβολή του στην ανθρωπότητα. Τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη προσφώνησε ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Λάζαρος Ηλιάδης.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στην «Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας» και με κατανοητό τρόπο εξήγησε τον ρόλο των νέων τεχνολογιών και την Υπολογιστική Επανάσταση στην καθημερινότητά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τιμητικές πλακέτες τού απένειμαν ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης, ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ενώ αναμνηστικό μετάλλιο του επέδωσε η γ.γ. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη. Το παρών στην ομιλία του έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, ο πρώην πρύτανης του ΔΠΘ, καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης κ.ά.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έμεινε γοητευμένος από τη φιλοξενία, τη ζεστασιά των Ξανθιωτών, την αγάπη των φοιτητών του Δ.Π.Θ., τις ομορφιές της περιοχής καθώς και από την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Δείτε τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στο zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης