Ο Τόμας Ροσίτσκι εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις πιθανότητες που έχει η Τσεχία να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro και τόνισε ότι είναι τιμή του να είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κληρωθεί σε πιο δύσκολο όμιλο, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά βατός. Ακόμη και αν οι προσδοκίες στην Τσεχία δεν είναι τόσο υψηλές, όσο και τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε ότι χρειάζεται να αποδώσουμε καλά για τη χώρα μας» είπε αρχικά ο 32χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Μιλώντας προσωπικά, έχασα το Euro 2008 και μας απογοήτευσε ο τρόπος με τον οποίο αποκλειστήκαμε από τα ημιτελικά του Euro 2004. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα σε αυτή τη διοργάνωση. Αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός της χώρας μου αυτό το καλοκαίρι. Αισθάνομαι υπερήφανος, κάθε φορά που φοράω το περιβραχιόνιο, και το απολαμβάνω. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία. Έχουμε εμπειρία με παίκτες όπως ο Πετρ Τσεχ και κάποιους πολλά υποσχόμενους, όπως ο Πετρ Γίρανεκ της Βόλφσμπουργκ, ο οποίος νομίζω ότι μπορεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα για εμάς».

Κλείνοντας, τόνισε: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την ομάδα με μερικούς από τους προκατόχους της. Οι καταστάσεις είναι διαφορετικές, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθεί η ομάδα στην επόμενη φάση».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης