Οι διακοπές για κάποιους δυστυχώς τελείωσαν, αλλά για αρκετούς τυχερούς -όπως δείχνουν τα στοιχεία- ακόμα συνεχίζονται. Οι επιχειρηματίες της Ρόδου που ασχολούνται με τον τουρισμό θεωρούν ότι ο Σεπτέμβριος αναμένεται να αποδειχθεί ως ο καλύτερος, από πλευράς τουριστικής κίνησης, μήνας του φετινού καλοκαιριού, καθώς το λιμάνι της Ρόδου θα υποδεχθεί 101 κρουαζιερόπλοια.
Αύριο θα καταπλεύσουν στο λιμάνι έξι κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κατάπλου κρουαζιερόπλοιων, που κατατέθηκε στις τοπικές αρχές από τις εταιρίες, η 13η, η 14η και η 23η Σεπτεμβρίου θα είναι οι μέρες με την μεγαλύτερη κίνηση.
Χαρακτηριστικό της εικόνας που θα διαμορφωθεί είναι ότι κάποιες μέρες θα επικρατεί μεγάλος συνωστισμός, καθώς θα φιλοξενούνται στο λιμάνι έως και επτά κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα.

