Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν στις 3 Ιανουαρίου άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λόγω της μεγάλης αύξησης των περιστατικών μόλυνσης μέχρι τις 11 το πρωί της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι και το πρωί της Τρίτης έγιναν 550.000 τεστ και διαπιστώθηκαν 9.284 περιστατικά μόλυνσης και είχαν γίνει περίπου 150.000 τεστ. Ο κ. Πλεύρης είπε ότι την Τρίτη θα ανακοινωθούν πάνω από 15.000 περιστατικά, αλλά λίγες ώρες αργότερα οι εκτιμήσεις ανέβασαν τον αριθμό στα 18.000.  

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι εδώ, η μεταδοτικότητα είναι εξαιρετικά υψηλή και τα κρούσματα σπάνε ρεκόρ. Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν τα 15.000. Επικρατεί η Όμικρον, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, χωρίς αυτό να μας δημιουργεί πανικό. Σήμερα ήδη στην πρωινή εκτίμηση είδαμε ότι τα κρούσματα ξεπερνούν σε αριθμό από κάθε άλλη φορά, γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα» δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, είπε: «Η επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι αύριο και, αφού δούμε και τα αυριανά δεδομένα, θα εξετάσουμε εάν τα μέτρα εφαρμοστούν νωρίτερα. Όλα είναι ανοιχτά, δεν χρειάζεται πανικός, αλλά όλα πρέπει να τα δούμε με μεγάλη προσοχή… Από τα έως τώρα αποτελέσματα, το 50% των θετικών είναι ηλικίας περίπου 39 ετών… Εκτός από τα κρούσματα, θα πρέπει να παρακολουθήσουμε και την πίεση στο ΕΣΥ. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου, αλλά, εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέας σύσκεψης».

Σχετικά με τα νέα μέτρα ανέφερε: «Έχουμε δύο στοχεύσεις: Πρώτον, εάν χρειαστεί να μεταφερθούν τα μέτρα νωρίτερα, κάτι που θα μας πει η επιτροπή αύριο Τετάρτη στη συνεδρίασή της εκτιμώντας δεδομένα και τα κρούσματα σήμερα και αύριο. Δεύτερον, να πείσουμε τον κόσμο εάν θεωρεί ότι έχει εκτεθεί, ακόμα κι αν δεν έχει συμπτώματα, να μην έρθει σε επαφή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στο οικογενειακό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς», πρόσθεσε ο υπουργός.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης