Σε ποσοστό 20% αυξήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα η προσφορά κερατοειδών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μετά την απόφαση της οικογένειας της 21χρονης Έμμας, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη, να δωρίσει τα όργανά της.

Έτσι, χάρη στη δωρεά και άλλων μοσχευμάτων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μια νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς σε 60χρονη ασθενή, η οποία ήταν πρακτικά τυφλή, ενώ έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες επεμβάσεις και τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μεταμόσχευση έγινε σε ασθενή, η οποία ήταν πρακτικά τυφλή. Όλα πήγαν εξαιρετικά και παρακολουθούμε την πορεία της. Από την αρχή του έτους και μέχρι τον Νοέμβριο είχαμε πραγματοποιήσει 25 μεταμοσχεύσεις, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 21χρονης υπάρχει ραγδαία αύξηση στην προσφορά μοσχευμάτων, λόγω της κινητοποίησης νέων δοτών. Το ποσοστό της αύξησης αγγίζει το 20% μέσα σε μια εβδομάδα», αναφέρει ο διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του Νοσοκομείου, Νικόλαος Ζιάκας.

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων δίνει ελπίδα και σε άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής, περιμένοντας το πολυπόθητο «δώρο».

Η ομάδα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του Γ.Ν. Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταμόσχευση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης