Στην εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου «111»  προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το εξαώροφο κτίριο που τελεί υπό το καθεστώς κατάληψης από τον Μάρτιο του 2015, βρίσκεται στον αριθμό 111 της οδού Εγνατία και εδώ και 7 χρόνια αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από τις πρώτες πρωινές ώρες, βρέθηκαν στο κτίριο και περιμετρικά αυτού. Παραβιάστηκε η κεντρική πόρτα για να γίνουν έλεγχοι στο εσωτερικό της, ωστόσο το κτίριο εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, όπως και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον τυχόν εντοπισμό ναρκωτικών ή εκρηκτικών υλών, ενώ η όλη διαδικασία εξελίσσεται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν υπό κατάληψη από τον Μάρτιο του 2011

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον ΕΦΚΑ. Τελεί υπό κατάληψη από τον Μάρτιο του 2015. Τότε μια ομάδα αντιεξουσιαστών αποφάσισε να στεγαστεί στο εξαώροφο κτίριο της οδού Εγνατία. «Το κτίριο αποτελεί κρατική περιουσία, η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη τα τελευταία 37 χρόνια. Δε σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι του κρατικού μηχανισμού ούτε και να αναγνωρίζουμε ιδιοκτησιακές αρχές, γι’ αυτό το λόγο προβήκαμε στην ενέργεια αυτή» εξηγούσαν οι καταληψίες στο κείμενο που δημοσίευσε η συνέλευσή τους στη «γέννηση» της Κατάληψης 111.

Προβλήματα στατικότητας

H οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο είχε εκδοθεί το 1938, ενώ μετά το σεισμό του 78 δεν ξανά χρησιμοποιήθηκε.

Σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και για αυτόν το λόγο ενδέχεται να κατεδαφιστεί, καθώς εκτιμάται πώς δεν χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο.

Πληροφορίες από grtimes.gr και thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης