Την άμεση αποκατάσταση του δρόμου Δάφνη- Καρυές στο Άγιο Όρος, ο οποίος καταστράφηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις του περασμένου Απριλίουα, ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ), το οποίο συνεδρίασε διαδικτυακά υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου.

Στις περιοχές που σημειώθηκαν τα ρήγματα απαιτείται η κατασκευή ειδικών γεωτεχνικών έργων, καθώς και η πλήρης ανακατασκευή του δρόμου Δάφνη- Καρυές, η διάνοιξη του οποίου είχε γίνει το 1961. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.200.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μολονότι η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία, η Πολιτεία δεν σταματά να λειτουργεί. Εγκρίναμε το ταχύτερο δυνατό την αποκατάσταση ενός δρόμου ζωτικής σημασίας για την ομαλή κυκλοφορία εντός του Αγίου Όρους. Από την πρώτη στιγμή, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και το ΚΕΔΑΚ βρίσκονται στο πλευρό της Αγιορείτικης κοινότητας. Σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Επιστασία και την Πολιτική Διοίκηση προχωρούμε σε σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν το Άγιο Όρος», δήλωσε ο κ. Καράογλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης