Μια τεράστια αλυσίδα αλληλεγγύης έχει στηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, καθώς Τοπική Αυτοδιοίκηση, εθελοντικές οργανώσεις, επιχειρήσεις, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχύσουν τόσο τις κατά τόπους δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όσο και τους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα, και κυρίως στην Εύβοια.

Οι συγκλονιστικές εικόνες από την Αττική, την Εύβοια, την Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά και τα δεκάδες μέτωπα κατάσπαρτα ανά την επικράτεια έχουν κινητοποιήσει εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, που προσέρχονται από νωρίς το πρωί στα σημεία συγκέντρωσης, προσφέροντας υλικό για τις πρώτες δύσκολες ώρες στους πολίτες που δοκιμάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης τις προηγούμενες ημέρες απηύθυνε κάλεσμα αλληλεγγύης στους συμπολίτες, και μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 400 στρώματα, τα οποία θα σταλούν στην Εύβοια, καθώς και τόνοι φαρμάκων και τροφίμων.

«Σήμερα η Θεσσαλονίκη στέλνει ένα κομβόι αλληλεγγύης στους πληγέντες συνανθρώπους μας στην Εύβοια. Δύο φορτηγά θα φύγουν γεμάτα, το ένα με ζωοτροφές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης θα μεταφερθούν στο Μαντούδι Ευβοίας, ενώ δύο κοντέινερ θα πάνε στις Ροβιές και θα τοποθετηθούν στο γήπεδο μπάσκετ, ώστε να προσφέρουν στέγη σε όσους έχουν ανάγκη.

»Εμείς από την πλευρά μας, στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους αυτούς που έχουν δοκιμαστεί όλες αυτές τις ημέρες με τις καταστροφικές πυρκαγιές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις πολιτικής προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.

Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, ο κ. Μωυσίδης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες για την άμεση ανταπόκριση και συνεισφορά τους ενώ τόνισε πως «ευελπιστούμε πραγματικά και ευχόμαστε να τελειώσει σήμερα το δράμα αυτών των ανθρώπων ώστε τις επόμενες ημέρες να γίνει μια σωστή αποτίμηση, και επιτέλους να μπορέσουν να βρουν την ηρεμία τους.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συλλεχθούν τρόφιμα και στρώματα, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, και αυτή τη φορά θα σταλούν όλα στην Πελοπόννησο».

Πηγή: thesstoday.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης