Την ώρα που οι γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού» αφήνουν μια… χαραμάδα αισιοδοξίας για την κατάσταση της υγείας του 18χρονου ο οποίος μαχαιρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Ακρόπολης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν και συνέλαβαν και τον δεύτερο «πρωταγωνιστή» του χθεσινοβραδινού μαχαιρώματος.

Πρόκειται για έναν 17χρονο Αλβανικής καταγωγής ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, είναι ο άνθρωπος που κρατούσε το μαχαίρι και τελικά τραυμάτισε τον 17χρονο, που νοσηλεύεται με τραύματα στην κοιλιά και τον λαιμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος νεαρός, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα, εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» στη ληστεία που έγινε μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η παρέα των πέντε φίλων περπατούσε στα ίδια καλντερίμια με τους αρχαίους Έλληνες, χωρίς να γνωρίζει ότι η βόλτα τη Δευτέρα του Πάσχα θα κατέληγε σε κυνηγητό μέσα στα στενά της Πλάκας και ότι θα έβλεπαν από τη μια στιγμή στην άλλη τον φίλο τους αιμόφυρτο.

Οι δράστες πλησίασαν την παρέα των πέντε και θέλησαν να πάρουν το τσαντάκι του 18χρονου. Ήταν η στιγμή που ο ένας από τους δύο, κρατώντας το μαχαίρι, τον τραυμάτισε και στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν. Όμως δεν είχαν υπολογίσει ότι ένας 20χρονος από την παρέα θα τους κυνηγούσε. Τελικά, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων και με τη βοήθεια περαστικών, καθώς στα στενά της Πλάκας, κυκλοφορούσε πολύς κόσμος, στην οδό Αδριανού κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που πήγαν στο σημείο του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα, ενώ στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο για τον εισαγγελέα, και όπως έδειξε η έρευνα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, καθώς δεν είχε ξαναπασχολήσει τις Αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης