Ο ΟΠΑΠ συμμετέχει ενεργά στη στήριξη της Θεσσαλονίκης που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό και ενισχύει το σύστημα υγείας και τις τοπικές αρχές. Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί δωρεά υλικού και εξοπλισμού στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Στο «Ιπποκράτειο», το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς,  ο ΟΠΑΠ προσφέρει εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα θεραπευτικών και διαγνωστικών παρεμβάσεων στο θάλαμο νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη covid-19. Συγκεκριμένα δίνει οκτώ συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, τρεις φορητούς αναπνευστήρες, φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, δυο απινιδωτές και φορητό υπέρηχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Νικόλαος Αντωνάκης, για τη στήριξη της εταιρείας σημειώνει ότι: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού covid-19 δοκιμάζει τα όρια του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η χειρονομία αυτή αποτελεί απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας του ΟΠΑΠ, ενώ μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που έχουν ανάγκη».

Υγειονομικό υλικό στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αστυνομία 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, o ΟΠΑΠ ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε υγειονομικό υλικό, το οποίο είναι απαραίτητο για την διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους. Συγκεκριμένα, προσφέρει στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σημαντικό αριθμό προστατευτικών μασκών και γάντια μιας χρήσης. Επίσης, διαθέτει 5.400 φιάλες αντισηπτικού στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά κτήρια.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες των δημοτών της Θεσσαλονίκης και του ίδιου προσωπικά για την  έμπρακτη συμπαράσταση του ΟΠΑΠ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πόλη, επισημαίνει: «Είμαι βέβαιος ότι οι  Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι μαζί μας σε ό,τι σημαντικό συμβαίνει στην πόλη».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εξέφρασε τις πλέον θερμές ευχαριστίες του για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών από τον ΟΠΑΠ και σημείωσε ότι: «στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία που βιώνει η χώρα και η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ για το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για την αλληλεγγύη και την ενεργό συνεισφορά σας στην κοινωνία, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ στον τομέα της υγείας, με στόχο να συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπιση της διασποράς του covid-19».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης