Το Υπουργείο Υγείας, σε συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε την αναστολή των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό για προληπτικούς λόγους, έπειτα από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την είδηση ανέφερε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι επίπονη και δύσκολη η πορεία ιχνηλάτησης αυτών που ήρθαν σε επαφή με τα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα» και επισήμανε ακόμη ότι «από τη διαδικασία ιχνηλάτησης και από τους εργαστηριακούς ελέγχους δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προσληφθεί από τον νέο ιό. Δεν κρίνεται απαραίτητη η αναστολή συναθροίσεων-συγκεντρώσεων, ενώ για καθαρά επιδημιολογικούς λόγους προχωρήσαμε στην αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας προς του δημοσιογράφους, μίλησε για τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουμε και την προσοχή που πρέπει να επιστήσουν οι ευπαθείς ομάδες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης