Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα, ήδη 10 σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, δύο στο Μιλάνο και οκτώ στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ιταλικές πόλεις, όπως η Ρώμη και η Φλωρεντία αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για τους Έλληνες μαθητές, μαζί με την Τσεχία.

Σε συναγερμό οι ιταλικές Αρχές – Στους τρεις οι νεκροί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία γυναίκα που ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας προστέθηκε στον κατάλογο των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα τρία.

Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού, καθώς ήδη τα κρούσματα φθάνουν πλέον τα 150.

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός, Ντουόμο. Παράλληλα, από τη Δευτέρα σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας

Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο στην Ιταλία, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός λόγω κορωνοϊού. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè) και το οποίο ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης