Ανατριχίλα και προβληματισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η 15χρονη κόρη της είναι η ηθική αυτουργός έχοντας για συνεργούς έναν 16χρονο και έναν 17χρονο. 

Με βάση πληροφορίες του zougla.gr, η 15χρονη ήταν αυτή που «έριξε» την ιδέα να σκοτώσουν τη μητέρα της, καθώς την κακομεταχειριζόταν και οι σχέσεις τους ήταν κακές. Ήξερε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη της και ζήτησε τη βοήθεια του 17χρονου φίλου της. Το δέλεαρ έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν ο 17χρονος έμαθε από την κόρη του θύματος ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και χρήματα από την πώληση ενός σπιτιού, πριν από λίγο καιρό. Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης πήγαν στο διαμέρισμα της Αγίας Βαρβάρας και μάλιστα φρόντισαν να ανοίξουν την πόρτα και σε ένα ακόμα άτομο, ηλικίας μόλις 16 ετών! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μάνα, κόρη και 17χρονος ζούσαν στο ίδιο σπίτι τους τελευταίους έξι μήνες πριν τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Μάλιστα, πρόσφατα η 50χρονη είχε λάβει ένα χρηματικό ποσό από πώληση σπιτιού που είχε στην ιδιοκτησία της, με την κόρη να επιθυμεί να αποσπάσει χρήματα από τις καταθέσεις που είχε η μητέρα της στην τράπεζα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 17χρονος είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν την άντεχα άλλο – Τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόμουν στο διπλανό δωμάτιο»

Η 15χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ανέφερε στον ανακριτή: «Οι καυγάδες με τη μητέρα μου ήταν συχνοί. Με απείλησε ότι θα με στείλει στο αναμορφωτήριο. Η συμπεριφορά της με οδήγησε στην απόφαση αυτή. Δεν άντεχα άλλο.  Δεν ήμουν μπροστά στη δολοφονία. Δεν ξέρω τι έγινε. Εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν στο διπλανό δωμάτιο». 

Ο 17χρονος περιέγραψε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το έγκλημα, λέγοντας: «Άνοιξα την πόρτα και μπήκε ο 16χρονος φίλος μου. Η γυναίκα κοιμόταν. Της έδεσα τα πόδια και χέρια και έβαλα ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο. Ο άλλος κρατούσε το μαχαίρι και τη χτύπησε στο λαιμό και το κεφάλι»…

Το χρονικό της δολοφονίας

Ξημερώματα Πέμπτης 05/11, ο 16χρονος που αναζητά αυτή την ώρα η Αστυνομία, πήγε στο διαμέρισμα της Αγίας Βαρβάρας. Η 15χρονη κόρη και ο 17χρονος τού άνοιξαν την πόρτα την ώρα που κοιμόταν η 50χρονη μητέρα, με αποτέλεσμα να την αιφνιδιάσουν.

Μετά το έγκλημα, η 15χρονη και ο 17χρονος βρήκαν την τραπεζική κάρτα της 50χρονης και «σήκωσαν» άγνωστο χρηματικό ποσό.

Έπειτα και οι τρεις δράστες κατευθύνθηκαν με το ΚΤΕΛ στις Σέρρες. Εκεί, ο 16χρονος άλλαξε πορεία, ενώ η 15χρονη με τον 17χρονο συνέχισαν μαζί.

Όταν η Αστυνομία βρήκε τη 15χρονη με τον 17χρονο, ήταν σε άθλια κατάσταση και οι δύο, καθώς είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών. Μάλιστα έδωσαν στους αστυνομικούς ψεύτικα στοιχεία.

Μετά την κατάθεση που έδωσαν και οι δύο, η Αστυνομία κατάλαβε ότι περιπλέκεται και τρίτος δράστης στην υπόθεση, ο οποίος είναι ο 16χρονος που αναζητείται.

Μάλιστα στην κατάθεση που έδωσε η 15χρονη ανέφερε ότι δεν ήταν παρούσα στο έγκλημα και πως βρισκόταν στο δωμάτιό της.

Ο δικηγόρος της κοπέλας πάντως δήλωσε ότι δεν έδειξε να έχει κανένα συναίσθημα για τη μητέρα της.

Όλη τη νύχτα, αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούσαν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη μέσα στο διαμέρισμα και νωρίς το πρωί η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της από τη Ρουμανία φέρονται να ομολόγησαν.

«Εγώ την κρατούσα ακινητοποιημένη και της είχα βάλει ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο για να μην ακούγονται οι φωνές της. Κάποια στιγμή όμως η κατάσταση ξέφυγε. Δεν τη μαχαίρωσα εγώ» φέρεται να είπε ο 17χρονος.

Το μαχαίρι που εντοπίστηκε μέσα το σπίτι και φαίνεται ότι ήταν το φονικό όπλο ανεβοκατέβασε στον λαιμό και στο πρόσωπο της 50χρονης γυναίκας ο 16χρονος, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν ο αστυνομικοί αλλά και από τις μαρτυρίες των δύο παιδιών, αμέσως μετά την πράξη τους και ενώ η γυναίκα ήταν νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της, έκαναν και οι τρεις χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στο διαμέρισμα. Στη συνέχεια, η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της έφυγαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ για τις Σέρρες. «Θα πηγαίναμε εκεί και θα προσπαθούσαμε μέσω Βουλγαρίας να πάμε στη Ρουμανία» φέρεται να είπε η 15χρονη στους άφωνους αστυνομικούς. Όμως οι εκπλήξεις δεν είχαν τελειώσει… 

Τα δύο παιδιά φέρονται να έχουν πει στους αστυνομικούς ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησαν να «βγάλουν από την μέση» τη 50χρονη. Στο παρελθόν είχαν προμηθευτεί χάπια, αλλά δεν είχε… τελεσφορήσει η προσπάθειά τους. Μάλιστα είχαν σκεφτεί και να δηλητηριάσουν την ανυποψίαστη γυναίκα, αλλά αυτό το σατανικό σχέδιο «ναυάγησε». 

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για τα τρία παιδιά και αναζητούν τον 16χρονο Έλληνα, τα στοιχεία του οποίου γνωρίζουν και θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα συλληφθεί.   

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας 50χρονης ημεδαπής που διαπράχθηκε στην Αγία Βαρβάρα.

Η 50χρονη είχε βρεθεί, θανάσιμα τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο, την 6-11-2020 εντός του διαμερίσματος που διέμενε στην Αγία Βαρβάρα. Κατηγορούμενοι ως δράστες της ανωτέρω πράξης είναι 15χρονη ημεδαπή, συγγενικό πρόσωπο του θύματος, 16χρονος ημεδαπός και 17χρονος αλλοδαπός.

Οι ανωτέρω, μετά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, ερεύνησαν το διαμέρισμα και αφαίρεσαν τραπεζική κάρτα ανάληψης του θύματος, την οποία χρησιμοποίησαν λίγο αργότερα, κάνοντας αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ.

Χθες (8-11-2020) η 15χρονη και ο 17χρονος εντοπίσθηκαν στην πόλη των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, και μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, καθόσον αρχικά είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών και παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν η 15χρονη και ο 17χρονος, ενώ ο 16χρονος αναζητείται.

Zougla Newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης