Αναβάθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στη λεωφόρο Ποσειδώνος από την Περιφέρεια Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, 13:59
Αναβάθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στη λεωφόρο Ποσειδώνος από την Περιφέρεια Αττικής

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Αττικής οι εργασίες εκσυγχρονισμού των φωτεινών σηματοδοτών επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Συγγρού στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου έως τη Λίμνη Βουλιαγμένης στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν συνολικά οι υφιστάμενοι ιστοί από γαλβανισμένους με σηματοδότες LED, θα αναβαθμιστεί ο ρυθμιστής και θα μετατραπεί η εγκατάσταση ώστε να λειτουργεί με χαμηλή τάση (42V).

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τη διαρκή μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής για την ασφάλεια των πολιτών, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, τόνισε: «Εργαζόμαστε καθημερινά για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς σε όλη την Αττική, με στόχο να νιώθουν όλοι οι πολίτες που κινούνται στο οδικό δίκτυο απόλυτα ασφαλείς».

Σημειώνεται ότι οι νέοι ιστοί πληρούν το σύνολο των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών, δεν οξειδώνονται και η στατική αντοχή τους δεν μεταβάλλεται με τον χρόνο, ενώ έχουν και υψηλό ενεργειακό πρόσημο, καθώς οι λαμπτήρες πυράκτωσης έχουν πολύ μικρή κατανάλωση ρεύματος και μεγάλη αντοχή. Επίσης διαθέτουν υψηλότερη φωτεινότητα και θέαση στους οδηγούς, καθώς και εξοικονόμηση δαπάνης από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και από την ανά εξάμηνο καθολική αντικατάσταση των παλαιών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, 14:29