Κακόβουλη προπαγάνδα και παντελή άγνοια καταλογίζει το υπουργείο Εσωτερικών στη Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας για την ανακοίνωσή της σχετικά με τη χρηματοδότηση των δήμων για καταφύγια αδέσποτων ζώων.

Η Συνομοσπονδία κατηγορεί το υπουργείο ότι προχώρησε στη μείωση κατά 5 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση των δήμων της χώρας, μέσω της πρόσκλησης για την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εσωτερικών απαντά ότι η πρόσκληση προς τους δήμους για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων είχε λήξει στις 31/10/2019 με μηδενική συμμετοχή. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, στις 18 Σεπτεμβρίου, δόθηκε παράταση μέχρι 31/12/2019, προκειμένου οι νέες δημοτικές αρχές να καταθέσουν προτάσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας ότι όποια πρόταση κατατεθεί θα χρηματοδοτηθεί.

«Τα υπόλοιπα είναι απλώς κακόβουλη προπαγάνδα σε βάρος του υπουργείου Εσωτερικών ή παντελής άγνοια», καταλήγει στην απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης