Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου του 2022, στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, από το ΠΑΜΕ και άλλα εργατικά συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια, το νόμο Χατζηδάκη, κρατώντας πανό και πλακάτ, με τα οποία εξέφραζαν την αντίθεση τους και στις κυβερνητικές πρακτικές. 

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασ. Αμαλίας και στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, λόγω του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Το πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται από τις 12 το μεσημέρι με κυριότερα  σημεία στόχευσης και διαμαρτυρίας, την ακρίβεια, τις καθημερινά αυξανόμενες τιμές, το νόμο Χατζηδάκη, ενώ υπάρχει και σαφώς αντιπολεμικό κλίμα, με την πλειονότητα των συγκεντρωμένων να αποδοκιμάζει τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επίσης αρκετοί διαδηλωτές έχουν σηκώσει πανό με τα οποία εκφράζουν την αντίθεση τους στις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ και στα  Πετρέλαια Καβάλας. Σαφείς ήταν οι αιχμές σε ένα πανό, εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη . οι οποίοι χαρακτηρίζονταν από τους εμπνευστές του σχεδίου, ως μαριονέτες του Λ. Λαυρεντιάδη. 

Παρών στη διαδήλωση ήταν και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:

 

 

Ακολουθούν δύο ακόμη βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της Πανεργατικής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

 

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ολοκληρώθηκε μετά τις 2 το μεσημέρι, με ορισμένους από τους διαδηλωτές, εργαζόμενους και απολυμένους, να χορεύουν συμβολικά μπροστά από τη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης