Διεθνείς διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση των δύο δίδυμων κοριτσιών, ηλικίας εννέα ετών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, που αγνοούνται από την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Η βρετανική εφημερίδα «Times» κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της τα δύο 9χρονα κορίτσια και σχολιάζει σχετικά: «Κοριτσάκια αγνοούνται ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να κηρύξει την πυρκαγιά ως τη φονικότερη μετά τον πόλεμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι δύο δίδυμες αδελφές παραθέριζαν με τους παππούδες τους σε τουριστικό θέρετρο έξω από την Αττική το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά. Μέσα στον πανικό τα κορίτσια εξαφανίστηκαν, ενώ το μόνο που έχει βρεθεί είναι το αυτοκίνητο του παππού, με σπασμένο τζάμι, με το οποίο φέρονται να προσπάθησαν να διαφύγουν.

Η σύγχυση για το βίντεο με τη διάσωση
Χθες επικράτησε σύγχυση εξαιτίας ενός βίντεο που μεταδόθηκε από τα κανάλια και έδειχνε τη στιγμή που η πρώτη βάρκα έφθασε στο λιμάνι της Ραφήνας με διασωθέντες πολίτες.
Στο βίντεο εμφανίζονταν συνολικά τέσσερα παιδιά. Ο κ. Γιάννης Φιλιππόπουλος ανέφερε ότι δύο κοριτσάκια που φαίνονταν στα πλάνα του βίντεο-ντοκουμέντο ήταν οι ανήλικες δίδυμες κόρες του. Μάλιστα, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση μέσω καναλιών προς οποιονδήποτε γνώριζε οτιδήποτε για τα κορίτσια να επικοινωνήσει μαζί του.
Μία νέα μαρτυρία, ωστόσο, στην οποία προέβη ο άνθρωπος που εμφανιζόταν στο βίντεο-ντοκουμέντο με τα δύο ανήλικα κορίτσια ανέτρεψε τα δεδομένα.

Ο άνδρας του βίντεο, που εμφανιζόταν όρθιος στη βάρκα, τηλεφώνησε στην αστυνομία χθες δηλώνοντας ότι τα δύο κορίτσια που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο – ντοκουμέντο είναι συγγενείς του.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε διευκρινίσεις για την υπόθεση αναφέροντας ότι τα δύο κοριτσάκια είναι παιδιά του άνδρα που φαίνεται στη βάρκα και όχι του κ. Φιλιππόπουλου, ενώ ακόμη δύο ανήλικα που εμφανίζονται στο βίντεο είναι παιδιά της κουμπάρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Amber Alert για τις 9χρονες δίδυμες

Σήμα Amber Alert εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τις δύο εννιάχρονες δίδυμες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από τις 23/07/2018, στις 18.30, οι ανήλικες Σοφία Φιλιπποπούλου 9 ετών και Βασιλική Φιλιπποπούλου, 9 ετών, αγνοούνται από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο Μάτι Αττικής.

Η Σοφία Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,13 μ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανόξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια.

Φορούσε ροζ σορτς, φούξια μπλούζα και ασημί πέδιλα.

Η Βασιλική Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,10 μ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καφέ-πράσινα μάτια.

Φορούσε κόκκινο σορτς, ροζ μπλούζα και ασημί πέδιλα.
H αφίσα της εξαφάνισης:

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης