Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή της, καθώς σήμερα αναμένεται να κλείσει ο κύκλος των απολογιών, με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο να κάθεται για πρώτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,  κατηγορούμενος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε υπό τη σκέπη του κόμματος, θα είναι ο τελευταίος που θα απολογηθεί. Θα κληθεί να απαντήσει για όλες τις έκνομες ενέργειες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα μέλη της οργάνωσης, με κορυφαία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο, ο Νίκος Μιχαλολιάκος «υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνε αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».

Εκτιμάται, βέβαια, πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει πιστός στη γραμμή της πολιτικής δίωξης που ακολούθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο

Την ίδια ώρα, αντιφασιστικές οργανώσεις και μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Η κυκλοφορία στην κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας έχει διακοπεί.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης