Τις ευχαριστίες της στους πέντε νοσηλευτές του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, που εδώ και λίγες ημέρες μετακινήθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και εργάζονται στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εκφράζει με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας της Ροδόπης.

Ειδικότερα, ο Δήμος Κομοτηνής, ευχαριστεί εκ μέρους των δημοτών του, τους εν λόγω υγειονομικούς υπαλλήλους της ΜΕΘ του «Σισμανόγλειου», σημειώνοντας πως η απουσία τους προκαλεί μεν έλλειψη, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μονάδα παραμένει «non covid», ωστόσο αναγνωρίζει ότι «ενισχύοντας με υγειονομικό προσωπικό τη Θεσσαλονίκη, συμβάλλει ουσιαστικά στη συνολική ενίσχυση της Βόρειας Ελλάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, υποστηρίζει ότι η αλληλεγγύη των νοσηλευτών χρειάζεται παράλληλα και κύρια τη στήριξη του κράτους και των θεσμικών φορέων, για να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα της καίριας αντιμετώπισης της πανδημίας. Το κράτος οφείλει να διαθέτει τα απαραίτητα υγειονομικά όπλα, καθώς επίσης επαρκές κι εξειδικευμένο προσωπικό, με εργασιακές σχέσεις αξιοπρεπείς, αντάξιες μιας πολιτείας που δηλώνει ότι προστατεύει την υγεία και την ευημερία των πολιτών, όπως άλλωστε οι ευρωπαϊκοί κανόνες το επιτάσσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, ανακοινώνει ότι θα τιμήσει τους πέντε νοσηλευτές «μέσα από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκφράσει και θεσμικά ένα δημόσιο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των δημοτών…».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης