Δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε στον 54χρονο ιδιοκτήτη βενζινάδικου από το όπλο του οποίου προήλθε η σφαίρα που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία, στις Θεσπιές Θηβών, ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλέξιο Στεφανάκη ο 54χρονος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ζήτησε συγγνώμη και επεσήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή.

 

«Είναι συγκλονισμένος, συντετριμμένος, μόλις έμαθε ότι το βλήμα ήταν από το δικό του όπλο. Από τα στοιχεία τα οποία έχουμε ο 54χρονος ήταν 475 μέτρα μακριά από το παιδί και η σφαίρα έκανε καμπύλη. Είναι πατέρας τριών παιδιών και το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις το έμαθε, ήταν να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας. Είναι κι αυτός πατέρας και καταλαβαίνει τον πόνο και την αγωνία της οικογένειας», δήλωσε ο δικηγόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της 8χρονης Αλεξίας παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Πώς κατέληξε στον 54χρονο η αστυνομία

Όταν η 8χρονη Αλεξία τραυματίστηκε ήταν καθιστή και η πλάτη της ακουμπούσε στον τοίχο καθώς έπαιζε. Σύμφωνα με την στάση που είχε το σώμα της οι αστυνομικοί απέκλεισαν συγκεκριμένο σημείο απ’ όπου θα μπορούσε να δεχτεί την σφαίρα. Επίσης, στο πλάι του σπιτιού της 8χρονης υπήρχε ένα άλλο σπίτι απ’ όπου δεν θα μπορούσε να είχε περάσει η σφαίρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λειβαδιάς κατέληξαν σε δυο συγκεκριμένα σπίτια απ΄ όπου προήλθαν οι πυροβολισμοί. Το σημείο που εντοπίστηκαν ήταν σε μια νοητή γωνία 45 μοιρών.

Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων έδειξαν ότι η τροχιά πτώσης της σφαίρας ήταν περίπου 400 μέτρα. Σε αυτό το σημείο, λίγο πιο μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού Λεοντάρι, ήταν και το σπίτι του 54χρονου.   

Το μοιραίο όπλο από το οποίο «έφυγε» η αδέσποτη σφαίρα ταυτοποιήθηκε όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη από τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε. 

«Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με την αστυνομία, διενεργήθηκαν πληθώρα προσαγωγών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο 54χρονος με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης