Δείτε πώς μεταφέρθηκε ασθενής από την Κρήτη στην Αθήνα με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 20:55
Δείτε πώς μεταφέρθηκε ασθενής από την Κρήτη στην Αθήνα με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης

Φωτογραφικό υλικό από την επείγουσα μεταφορά ασθενούς με φυματίωση στην Αθήνα, με c-130 εξασφάλισε το cretapost. Οι φωτογραφίες δείχνουν τον ασθενή που μεταφέρθηκε με την ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που χρησιμοποιείται για την αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό και όχι μόνο.

 

 

Πρώτη φορά η χρήση της κάψουλας στην Κρήτη

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά που γίνεται στην Κρήτη η χρήση αυτής της κάψουλας με το cretapost να παρουσιάζει και σχετικό βίντεο από την μεταφορά του 39χρονου άνδρα από τη Γεωργία που διαμένει στα Χανιά, ο οποίος διαγνώστηκε με πολυανθεκτική φυματίωση. Αρχικά χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι νωρίς το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου c-130 για την παραλαβή του.

«Απαραίτητη η ειδική κάψουλα στις αεροδικομιδές»

Ένας ασθενής με λοιμώδες νόσημα δεν μπορεί να διακομισθεί με ελικόπτερο ή αεροπλάνο χωρίς να έχει τοποθετηθεί στην κάψουλα αρνητικής πίεσης διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος μόλυνσης του αεροσκάφους και του πληρώματος.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία σε ειδικό θάλαμο

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία που διαθέτει ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση της πολυανθεκτικής φυματίωσης από την οποία νοσεί.

 

Πηγή: cretapost.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 22:00