Διευρύνεται ο κύκλος των καταθέσεων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής από δύο άγνωστους δράστες. Οι αρχές, εξετάζουν εκτός από μέρος των ρεπορτάζ του και άτομα από το φιλικό και επαγγελματικό του περιβάλλον, με σκοπό να βοηθήσουν τις έρευνες. Εν τω μεταξύ, κατάθεση αναμένεται να δώσει και ο δικηγόρος του δημοσιογράφου προκειμένου να ανασυρθούν στην επιφάνεια τυχόν περιστατικά ή αναφορές που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να εξακριβώσουν όλες τις κινήσεις των δραστών, οι οποίοι κινήθηκαν με ένα σκούτερ μάρκας Beverly, σκούρου χρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν υλικό λίγο πριν την αλλαγή οχήματος διαφυγής, αφού μετά τη δολοφονία, άφησαν, σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο, το σκούτερ και επιβιβάστηκαν σε όχημα με το οποίο συνέχισαν τη διαδρομή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία νέα πληροφορία αναφέρει ότι, οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ για να διαπιστώσουν εάν έχει τοποθετηθεί GPS tracker στο αυτοκίνητό του με το οποίο οι δράστες παρακολουθούσαν για μέρες το θύμα τους. 

Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και άλλα προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στον Γιώργο Καραϊβάζ όπως ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο. Μέσα από αυτά τα αντικείμενα οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν κλήσεις, μηνύματα και e-mail, όπως και δημοσιεύματα υποθέσεων με τις οποίες ασχολήθηκε και ερεύνησε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 15:00 στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, όπου γεννήθηκε. Η μεγαλύτερη αδερφή του ταξίδεψε από το εξωτερικό για να βρεθεί στην κηδεία του.

Σε ανάρτησή της γράφει: «Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δεν μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή; Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν. Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι. «Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά, δεν μπορώ αγάπη μου να σου πω καλό παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι…».

 «Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων βλέπουν οι Αρχές

Η μεθοδολογία και ο σχεδιασμός της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ δείχνει επαγγελματίες δολοφόνους, εκτιμούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. που κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου», καλούνται να ενώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και να ανακαλύψουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό για να εκτελέσουν το συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου» και εν αντιθέσει με τον ηθικό αυτουργό, να μην γνώριζαν ποιο είναι το θύμα τους. Ίσως, οι δράστες να διέφυγαν αμέσως προς άλλη χώρα για να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους. Οι εκτελεστές από το εξωτερικό είναι μία συχνή τακτική τα τελευταία χρόνια, λένε αστυνομικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστόλι των 9MM που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε άλλη παράνομη ή εγκληματική ενέργεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης