Δολοφονία Μακρή: Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 13:29
Δολοφονία Μακρή: Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων

Βέβαιος για την ενοχή των δύο Βούλγαρων κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, πριν από δύο χρόνια, εμφανίστηκε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Για τον έναν εξ αυτών, τον 32χρονο κατηγορούμενο, ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως ήταν ο εκτελεστής, όπως προκύπτει από το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας από την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του, στο Πανόραμα της Βούλας. Όσον αφορά στον 36χρονο αδελφό του, που είναι επίσης κατηγορούμενος, ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση, τα δύο αδέλφια ήρθαν 20 ημέρες πριν το έγκλημα στην Ελλάδα, στις 12 Οκτωβρίου 2018, και διέμειναν σε τέσσερα ξενοδοχεία, ενώ είχαν νοικιάσει τέσσερα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους. Όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε μάλιστα ο εισαγγελέας, δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός τους πως ήρθαν στη χώρα μας για διακοπές αλλά και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

«Διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας, που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου να φτιάξουν καντίνα.

»Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση που έλαβε η μητέρα τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα έναν μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στη Χαλκιδική, για παράδειγμα» ανέφερε ο εισαγγελέας, ο οποίος παρατήρησε πως το πρώτο ξενοδοχείο ήταν κοντά στο σπίτι του Γιάννη Μακρή, στοιχείο που δείχνει πως τον παρακολουθούσαν.

«Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, επιβαρυντικό για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι και το τηλέφωνο στον αδελφό του λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανθρωποκτονία.

Όσον αφορά την αιφνίδια αναχώρησή του από την Ελλάδα καθώς, όπως είπε στην απολογία του, αρρώστησε το παιδί του, ο εισαγγελέας σχολίασε: «Έχει γεννηθεί το παιδί σου. Σηκώνεσαι και φεύγεις και έρχεσαι στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως θέλεις να νοικιάσεις καντίνα και, όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, δεν παίρνεις το αμάξι αμέσως που έχεις νοικιάσει να πας στον Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στη Βουλγαρία; Αντίθετα, περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο και έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν το αυτοκίνητο;».

Όσον αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας είπε ότι είχε καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του και παρακολουθούσαν μαζί το θύμα . «Κατά την άποψή μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε.

Στην κατάληξη της αγόρευσής του ο εισαγγελέας επισήμανε πως δεν γνωρίζει τους λόγους της ανθρωποκτονίας, προσθέτοντας πως δεν έχει και σημασία.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα αποδεικτικά μέσα. Δε ξέρω για ποιον λόγο τον σκότωσαν, ο θεός και η ψυχή τους» υπογράμμισε.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 13:36