Τάσος Μπερδέσης: Τι είχε πει σε αστυνομικό λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, 00:44
Τάσος Μπερδέσης: Τι είχε πει σε αστυνομικό λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του

Τέσσερις ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Μπερδέση, η αστυνομία έχει έναν κύκλο υπόπτων που ήθελαν τον πυγμάχο νεκρό. Ο δικηγόρος του αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι ο 39χρονος δεχόταν απειλές, ενώ σημείο-κλειδί θεωρείται η κατάθεση της συντρόφου του.

Η Ελισσάβετ Καρυπίδου, η σύντροφος του Τάσου Μπερδέση, αν και βρίσκεται σε σοκ, θα προσπαθήσει να βοηθήσει τις Aρχές περιγράφοντάς τους πώς ήταν ο αγαπημένος της τον τελευταίο καιρό και αν λάμβανε απειλητικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα. Σε αυτή τη φάση κάθε λεπτομέρεια μετρά προκειμένου να φθάσουν οι Aρχές στους εκτελεστές του γυρνώντας τον χρόνο πίσω γιατί ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι δεχόταν απειλές.

«Ο αδικοχαμένος Τάσος Μπερδέσης είχε αναφέρει σε κατάθεσή του, πριν από δυόμισι χρόνια, ότι δεχόταν σοβαρές απειλές για τη ζωή του. Το αν αυτές οι απειλές συνδέονται με τη σε βάρος του ανθρωποκτονία είναι αντικείμενο έρευνας των διωκτικών Αρχών» σημείωσε ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Για την αστυνομία ο 39χρονος πυγμάχος είχε περιφερειακό ρόλο, όπως άλλωστε και το 2015, όταν το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε μια δικογραφία για υποθέσεις εκβιασμών. Γνώριζαν ότι δούλευε ως πορτιέρης σε κάποια νυχτερινά κέντρα, ενώ έκανε και συνοδείες επιχειρηματιών. Οι Αρχές θεωρούν ότι το κίνητρο είναι κάποια προσωπική διαφορά που έχει τη ρίζα του στην Πάτρα.

«Γενικά τα άγχη του ο Τάσος δεν τα έβγαζε. Ήταν άνθρωπος που έβγαζε σιγουριά 100%. Δεν ήταν άνθρωπος που θα φοβόταν κάτι. Το μόνο που φοβόταν αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Θεός κανένας άλλος» σημείωσε φίλος του.

Η αποκάλυψη του Τάσου Μπερδέση σε αστυνομικό λίγους μήνες πριν την εκτέλεση 

«Τα έχω αφήσει όλα πίσω μου» είχε πει ο πυγμάχος στον πρώην βουλευτή και πρώην διοικητή Ασφαλείας Πατρών, όταν τον συνάντησε πριν από λίγο καιρό. Ο ίδιος ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Νταβλούρος, αποκάλυψε τον διάλογο που είχαν, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Με πλησίασε ο ίδιος, μου δήλωσε ποιος είναι. Τον είδα ήρεμο και μάλιστα μου δήλωσε ότι είχε αλλάξει πορεία και ότι είχε πάρει τον ίσιο δρόμο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τα λόγια του. “Η παλιά ατζέντα πετάχτηκε, να ξέρεις ότι βρίσκομαι στον δρόμο του Θεού και όλα καλά”» περιέγραψε ο κ. Νταβλούρος.

Δολοφονία Μπερδέση: Πού εστιάζουν οι Αρχές

Οι Αρχές έχουν εστιάσει σε προσωπικές διαμάχες που είχε ο πυγμάχος τα τελευταία δυόμισι χρόνια, κυρίως στην Πάτρα, δηλαδή με ποιους είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και ποιοι τον είχαν απειλήσει. Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο πρόσωπα. Ο ένας από αυτούς είναι γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, ο οποίος είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με το θύμα.

O κύκλος των καταθέσεων για τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση έχει ήδη αρχίσει. Οι Αρχές συλλέγουν υλικό από κάμερες, όχι μόνο την ημέρα της δολοφονίας αλλά και μέρες πριν, και «σαρώνουν» το καθημερινό δρομολόγιο του πυγμάχου για να φθάσουν στους εκτελεστές του.

Πηγή: Star

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, 08:34