Δολοφονία Τοπαλούδη: Επεισόδιο στις φυλακές Γρεβενών με τον Ροδίτη κατηγορούμενο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 02:23
Δολοφονία Τοπαλούδη: Επεισόδιο στις φυλακές Γρεβενών με τον Ροδίτη κατηγορούμενο

Σε επεισόδιο με δύο συγκρατούμενούς του ενεπλάκη ο 21χρονος Ροδίτης στις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, αφού ο νεαρός έχει δώσει νωρίτερα τους κωδικούς του στην ανακρίτρια επιστρέφει στο κελί του και εκεί  φέρεται να τους απευθύνεται (σ.σ. συγκρατούμενούς του) με επιθετικό τρόπο.

«Με γ… χθες το βράδυ. Ξύπνησα και το κατάλαβα», ανέφερε ενώ οι δύο κρατούμενοι εξοργίστηκαν με τα λεγόμενά του και ήρθαν στα χέρια με τον 21χρονο. Οι σωφρονιστικοί έτρεξαν να τους χωρίσουν.

Ο Ροδίτης χωρίς να έχει εμφανή τραύματα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο. Όταν επέστρεψε στο κελί του άρχισε να βρίζει χυδαία τους σωφρονιστικούς, κάτι που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο νεαρός θα περάσει από πειθαρχικό για τη συμπεριφορά του, που χαρακτηρίζεται  προκλητική και αναμένεται να του επιβληθεί ποινή, ενώ έχει ενημερωθεί και ο πατέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ροδίτης αλλάζει συνεχώς κελιά καθώς οι συγκρατούμενοί του εκφράζουν παράπονα για τη συμπεριφορά του. Με την ίδια προκλητική συμπεριφορά προσήλθε νωρίτερα και την ανακρίτρια, προκειμένου να δώσει τους κωδικούς του στους δύο λογαριασμούς που διατηρεί σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και τους κωδικούς στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαραίνουν, αν και ο ίδιος δηλώνει απολύτως αθώος, ο νεαρός θέλησε να αντιμετωπίσει με ειρωνία και κάποιου είδους χιούμορ, την κατάσταση. Ο διάλογος που είχε με την ανακρίτρια είναι χαρακτηριστικός:

– «Επιτέλους ελεύθερος!»
– «Τι εννοείτε;»
– «Αποφυλακίζομαι, τι δεν αποφυλακίζομαι;»
– «Όχι, για ανάκριση βρίσκεστε εδώ»
– «Α, και εγώ νόμιζα ότι αποφυλακίζομαι…»

Ο 21χρονος κατόπιν, φέρεται να αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία χωρίς την παρουσία συνηγόρου, ενώ η οικογένειά του όρισε νέο δικηγόρο Αθηνών, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στα Γρεβενά και να συνοδεύσει εκ νέου τον κατηγορούμενο στην ανακρίτρια.

Εν τω μεταξύ, μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στους δύο υπολογιστές της Ελένης Τοπαλούδη, όπου δεν βρέθηκαν αξιόλογα ευρήματα, οι Aρχές ρίχνουν το βάρος τους στα κινητά τηλέφωνα δραστών και θύματος.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 02:23